Jay Jay Johanson yeniden İstanbul'da

Jay Jay Johanson yeniden İstanbul'da

İstanbul’da verdiği konserler dolup taşan Jay Jay Johanson 21 Aralık Cumartesi Istanbul Bronx’ta.

İsveç’in dingin sesi Jay Jay Johanson artık bizden biri. 1996 yılında trip hop etkileriyle çıktığı yolda müziğini elektroclash’den uzak kalmayarak şekillendiren Jay-Jay Johanson, yayınladığı her albümüyle dinleyici kitlesini genişleterek İsveç sınırlarını aşmayı başardı.

Türkiye’de hatırı sayılır bir dinleyici kitlesine sahip Jay-Jay Johanson, “So Tell The Girls That I Am Back in Town”, “It Hurts Me So”, “On The Radio” gibi sevilen parçalarının yanı sıra yeni albümü “Dilemma”dan şarkıları duyacağınız konseri, Yes people organizasyonuyla 21 Aralık 2012 Cuma günü İstanbul Bronx’ta.

Jay Jay Johanson, 1969 doğumlu İsveçli müzisyen, şarkıcı ve söz yazarı. Özellikle melankolik vokal karakteriyle ve sıra dışı görüntüsü ile tanınan Jay Jay Johanson, 2003'te yayınladığı ‘Antenna’ albümünden önce trip - hop tarzı müziği ile dikkat çekti. Sonrasında daha çok electro müzik kullanan şarkıcının ‘On The Radio’ adlı şarkısı en iyi bilinen şarkılarından birisi. İsveçli olmasına rağmen Fransa da yaşayan, Portishead'i dinledikten sonra "işte bende böyle müzik yapmalıyım" diyerek mimarlığı bırakan güzel insan.

Müzik hayatı 1996 yılında başlayan İsveç’li sanatçının, toplamda 10 stüdyo çalışması var. Bunlardan 2si soundtrack. Çoğunlukla jazzy ve trippy vokalinin oluşturduğu karanlık etki ile kendini sevdiren ve bu özellikleri ile özdeşleşen sanatçı, melankolik hava üflediği şarkılarla sevenlerinin gönlünde taht kurmayı başardı. Piyasaya çıkan tüm Jay Jay Johanson albümleri, bir öncekine oranlar değişikliklere sahipti. Her albümde farklı ülkelerin müzik kültürlerini harmanlamayı amaçlayan Jay Jay Johanson, müziğinde yakaladığı ivmeyi hâlen sürdürmekte.

Bilet Fiyatları

Ayakta - 50.00 TL


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.