Kadıköy'de 'Yerel Eşitlik Planı' kadınlarla çiziliyor

Kadıköy'de 'Yerel Eşitlik Planı' kadınlarla çiziliyor

Kadıköy Belediyesi, kadın ve toplumsal cinsiyet politikalarını oluşturmak için kadınları açık foruma davet ediyor. 21 Kasım Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak açık forum etkinliğinin moderatörlüğünü gazeteci Ahu Özyurt üstleniyor

Kadın ve toplumsal cinsiyet politikalarında bütüncül ve katılımcı bir yaklaşım ve yol haritası oluşturma hedefleyen Kadıköy Belediyesi Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı kadınlarla birlikte hazırlamak üzere bir çalıştay düzenleyecek.

Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Mor Akademi ve tarafından organize edilen çalıştayda Kadıköy’de yaşayan kadınların, nasıl bir yerel yönetim istedikleri, ne gibi sorunlar yaşadıkları konuşulacak.

21 Kasım Cumartesi günü saat 10.00’da Kozyatağı Kültür Merkezi Kadıköy Belediyesi Meclis Binasında düzenlenecek olan “Kadıköy için Yerel Eşitlik Eylem Planı Çalıştayı” tüm gün sürecek. Çalıştayın ilk yarısında gazeteci Ahu Özyurt’un yönetiminde, kadınların öneri ve taleplerinin alınacağı ve yalnızca kadınların katılımına açık “Kadıköy kadın forumu” düzenlenecek. Ayrıca, forum öncesinde “Yerel Yönetimler ve Kadın” başlıklı çerçeve sunum, Yüksek Şehir Plancısı Yıldız Tokman tarafından yapılacak.

afis-icerik.jpg

İKİNCİ YARIDA 5 FARKLI ATÖLYE

Günün ikinci yarısında ise Kadıköy’ün yerel eşitlik eylem planının temelini oluşturması düşünülen beş ayrı konu başlığı altında, ilgili STK, kamu idaresi, yerel yönetim, akademisyen ve yurttaşların bir araya geleceği ve görüş, öneri, deneyim ve uzmanlıklarını aktaracağı beş farklı atölyeye dağılımla bir çalıştay gerçekleştirilecek. Atölyelerde tartışılacak beş ana başlık ise şöyle: Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Kentsel Hizmetler ve Kadın , Kadın ve Sağlık, İstihdam ve Eğitim , Toplumsal Cinsiyet Farkındalığı.

SERVİS ULAŞIM BİLGİLERİ:

Gidiş

* Kadıköy Rıhtımdan 09.15'da

* Kadıköy Evlendirme Dairesi'nden 09.15'da

Dönüş

* Kadıköy Evlendirme Dairesi'ne, sonra Rıhtıma bırakmak üzere 12.30'da

* Kadıköy Evlendirme Dairesi sonra Rıhtıma bırakmak üzere 18.30'da araçlar kalkış yapacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.