Kadıköy'den örnek tiyatro oyunu

Kadıköy'den örnek tiyatro oyunu

Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı,“Bir Afet Masalı” adlı müzikalle çocukları afetlere karşı bilinçlendiriyor

Afetlere karşı bilinçlendirme eğitimi ilk kez bir müzikalle yapılıyor. Müzikalin hedef kitlesiyse çocuklar. Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı Bak-Kadıköy'ün senaryosunu yazdığı, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğrencilerinin müziklerini yaptığı “Bir Afet Masalı” adlı müzikal sahnelendi. Bu oyunla çocuklar, afetler sırasında ne yapacaklarını ve sonrasında nasıl korunacaklarını öğreniyorlar.

Bir Afet Masalı’nın kahramanlarıysa tamamen hayatın içinden. Su, diş fırçası, terlik, çanta, pil, fener, radyo, konserve gibi günlük hayatımızı idame ettirmek için ihtiyaç duyduğumuz her şey bu oyunda birer karaktere bürünüyor. Karakterleri canlandıranlar ise Kadıköy Belediyesi’nde çeşitli müdürlüklerde görev yapan belediye çalışanları.

İlk kez bir oyunda rol almanın heyecanını yaşayan takım üyelerinden kimisi yangın tüpü, kimisi afet durumunda çantamızda bulunması gereken konserve oldu.

kadikoy-tiyatro-dogal-afet.jpg

“TRAVMAYI ÇOCUKLAR YAŞIYOR”

“Bir Afet Masalı” adlı müzikalin sözlerini BAK-Kadıköy ekibinden Binnazlı Saka yazdı. Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Proje Koordinatörü Yeşim Altınay ise bu sözlere özgün müzik yazdı. Afetlerde travmaya en çok çocukların maruz kaldığına dikkat çeken Binnazlı Saka müzikale dair şöyle konuştu: “Çocuklar ne kadar erken toparlanıp normal yaşama adapte olurlarsa, yetişkinler de onlara bağlı olarak hayata dönebiliyor. Biz de buradan yola çıkarak, ilkin çocukları afetler konusunda bilinçlendirmek istedik. Çocuklar için eğitimleri eğlenceli hale getirmeye çalıştık. Böylece daha kolay öğrenmiş oluyorlar.”

“Bir Afet Masalı” müzikali, ilk kez 12 Kasım’da çocuklarla buluştu. 27 Kasım saat 10.30’da, Kozyatağı Kültür Merkezi, Gazanfer Özcan Sahnesi'nde tekrar oynanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.