Kadın saldırgan tutuklandı, Grup Yorum gözaltında

Kadın saldırgan tutuklandı, Grup Yorum gözaltında

Bahçelievler'deki polis merkezine yönelik saldırıya ilişkin yaralı olarak yakalan şüpheli Nebiha Aracı (42), çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Aracı'nın kuzeni olduğu öğrenilen Grup Yorum üyesi Ali Aracı ve Aysel Rüzgar'ın aralarında bulunduğu 10'u aşkı

 Bahçelievler'deki polis merkezine yönelik saldırıya ilişkin yaralı olarak yakalan şüpheli Nebiha Aracı (42), çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Gözaltında tutulduğu İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen şüpheli Nebiha Aracı'nın, burada, soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Beyaztaş tarafından ifadesi alındı. 

Savcı Beyaztaş, şüpheli Aracı'yı, tutuklanma istemiyle özel yetkili İstanbul nöbetçi sorgu hakimliğine sevk etti. Hakimlikçe de sorgulanan Aracı, "yasadışı terör örgütü üyesi olmak", "patlayıcı madde bulundurmak" ve "6136 sayılı ateşli silahlar kanuna muhalefet etmek" suçlarından tutuklandı. 

Yaralı ve tekerlekli sandalyeyle taşındığı gözlenen şüpheli Aracı, tutuklanmasının ardından tedavisinin devam edebilmesi için hastaneye sevk edildi. 

GRUP YORUM ÜYELERİ DE GÖZLATINDA

Bu arada, tutuklanmasına karar verilen şüpheli Nebiha Aracı'nın kuzeni olduğu öğrenilen Grup Yorum üyesi Ali Aracı ve Aysel Rüzgar'ın aralarında bulunduğu 10'u aşkın kişinin de, Aracı'nın tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yapmak isterlerken, polis müdahalesi sonucu gözaltına alındığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü kaydedildi. 

Nebiha Aracı'ya işkence yapıldığı iddiasıyla hastane önünde protesto eylemi yapmak isterken polisin müdahale ettiği grubun, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin bitmesinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmesi bekleniyor. 

Bahçelievler'deki Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi'ne, 8 Aralık Cumartesi günü ses bombası ve uzun namlulu silahla düzenlenen saldırıda, 2 polis memuru hafif yaralanmış, yasa dışı sol örgüt mensubu olduğu belirtilen bir kadın, yaralı olarak yakalanmıştı. 

Gözaltına alınan şüpheli Nebiha Aracı, daha sonra Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde götürülmüştü. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.