Kadınlar ‘Taş İşlemeciliği’ne El Attı

Kadınlar ‘Taş İşlemeciliği’ne El Attı

Pendik Belediyesi’nin yeni el sanatı kurslarından olan “Taş İşlemeciliği Kursu”, meyvelerini verdi. 6 kadın kursiyerin el emekleriyle ürettiği birbirinden değerli ürünler, ‘Kadın Emeği Sergisi’nde yerini aldı.

  Pendik Belediyesi’nin yeni el sanatı kurslarından olan “Taş İşlemeciliği Kursu”, meyvelerini verdi. 6 kadın kursiyerin el emekleriyle ürettiği birbirinden değerli ürünler, ‘Kadın Emeği Sergisi’nde yerini aldı.Pendik Belediyesi’nin yeni el sanatı kurslarından olan ‘Taş İşlemeciliği Kursu’, 6 kadın kursiyer ve kurs hocası sanatçı Murat Yeşil yönetiminde Kadın Emeği Sergisi’nde yerini aldı. 8-14 Mart tarihleri arasında Pendik Sahil Etkinlik Çadırı’nda gerçekleştirilen sergide ‘Taş İşlemeciliği’ standı, henüz 3 buçuk aylık kadın kursiyerlerin sanattaki yeteneğini gözler önüne serdi.

Osmanlı ve Bizans dönemi eserlerine renk veren ünlü ‘küfeki taşı’ kullanılarak yapılan işleme sanatında, özellikle Selçuklu ve Osmanlı motifleri ağırlıklı olarak yer alıyor.


Ekmeğini Taş'tan Çıkaracaklar


Pendik Belediyesi’nin yeni kurslarından olan taş işlemeciliğinin, kadınlar için yeni bir sanat dalı olduğunu vurgulayan sanatçı Murat Yeşil, taş işlemeciliği sanatına kadın elinin değmesinden mutlu olduğunu kaydetti. Yeşil, bu sanattaki hedeflerini şöyle anlattı: “Mimar Sinan’ın eserlerinde kullandığı, 3 bin yıl ömür biçilen ‘küfeki’ taşına işleyeceğimiz Osmanlı ve Selçuklu motiflerini; parklara, meydanlara, çeşmelere ve anıtlara yansıtmak. Mesela şu gördüğünüz çeşme Selçuklu motifleriyle caddelere, parklara renk katacak. Buna kadın elinin değmesi de ayrı bir anlam kazandırıyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.