KADINLARDAN POLİSE ÇIPLAK PROTESTO

KADINLARDAN POLİSE ÇIPLAK PROTESTO

Gezi Parkı eylemleri sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ı anma etkinlikleri kapsamında polisler tarafından gözaltına alınan kadınların soyularak aranmasına tepki gösteren çoğunluğunu kadınların oluşturduğu bir grup, dün Kadıköy Emni

 Kadıköy Boğa Heykeli çevresinde toplanan kadınlar, “siz taciz etmeyi de iyi bilirsiniz”, “gözaltında tacize tecavüze son ” yazılı dövizler taşıdı. Yürüyüş boyunca “Tacizci polis hesap verecek”, “AKP elini bedenimden çek” sloganları atan kalabalığa halk da alkışlarla destek verdi.

Kadıköy Emniyet Müdürlüğüne kadar yürüyen kadınlar için geniş güvenlik önlemleri alındı. Yürüyüşün sonunda yapılan basın açıklamasında, arama adı altında kadınları çıplak arayan polisler suçlanırken, şu ifadelere yer verildi: “ Gözaltına alınarak karakola götürülen arkadaşlarımızın çıplak bir şekilde aranması insanlık onuruna aykırıdır. Bu hukuksuzluğa asla boyun eğmeyeceğiz. Bedenimiz özgürlüğümüzdür. Sorumlular cezalandırılana kadar olayın takipçisi olacağız.” Protestocular daha sonra ellerindeki dövizleri polis barikatının önüne bırakarak olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber-Foto: Şahin Uzunşimşek







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.