Kağıthane

Kağıthane

Kağıthane Kaymakamı Akın Varıcıer, Kağıthane’nin son yıllarda çok büyük bir dönüşüm geçirip, şehrin merkezinde önemli bir hale geldiğini fakat geçmişten kalan imajı yüzünden büyük firmaların yaptığı inşaat reklamlarında 'Kağıthane' adını kullanmadıkları

 Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, son yıllarda Kağıthane'nin ulaşım yönünden şehre yakınlığıyla avantajlı bir semt haline geldiğini ve  lüks yerleşim yerlerine ev sahipliği yaptığını belirtti. Fakat bu yerlerin reklamlarında "Kağıthane" adını geçirmediklerini aktaran Varıcıer, genelde Çağlayan isminin tercih edildiğini söyledi. Varıcıer, “Burada büyük firmaların rağbet gösterdiği ofis tabanlı inşaatları var. Fakat reklamlarında hiç Kağıthane adı geçmiyor. Kağıthane’nin eskiden kalmış imajından dolayı ismi kullanılmıyor. O yüzden bir pazarlama tekniği olarak uyguluyorlar. Mesela Sapphire Kağıthane’de, kullanılmıyor. Z Ofis inşa ediliyor. Tabelalarında Çağlayan’da deniyor. Şuan hükümet konağının bulunduğu yerde Çağlayan diye geçiyor.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

“YAPILAN UZUN BİNALAR HAVA SİRKÜLASYONUNU BOZUYOR”    

Varıcıer, Kağıthane’nin İstanbul’un hava trafiğinde önemli bir konumda olduğunu fakat yeni yapılan uzun binaların bu hava koridorunu engellediğini söyledi.  Varıcıer “ Kağıthane İstanbul’un hava koridorunu sağlayan önemli  bir yerleşim birimi. Eminönü bölgesine geçen hava akımı buradan geçiyor. Hemen Kuzeyimizde Belgrat Ormanları var. Bu coğrafi ve tarihi silüeti bozmamak lazım. Binalar yıkılıyor ve yerine uzun hava sirkülasyonunu bozmayacak binalar yapılması lazım. Ama ben bu konuda başarılı olunabildiğini düşünmüyorum.” Diyerek bu konudaki düşüncelerini dile getirdi.

Varıcıer, Kağıthane’ye yapılacak metro hattının Nurtepe Mahallesi’nden, Tekstilkent ve Bakırköy’e kadar 26 km uzantısı olacağını belirterek, bunun hem şehiriçi hem mahalleler arası ulaşımı kolaylaştıracağına dikkat çekti.

 ,

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.