Kağıthane Dünya Semti Oluyor

Kağıthane Dünya Semti Oluyor

Kağıthane Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 158 milyon lira değerindeki 16 yatırımın 4'üncüsü olan Çağlayan Mahallesi Konağı'nın temeli atıldı

 Kağıthane Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 158 milyon lira değerindeki 16 yatırımın 4'üncüsü olan Çağlayan Mahallesi Konağı'nın temeli atıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın açılış startını verdiği Çağlayan Mahallesi Konağı'nın temeli atıldı. Temel atma törenine Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Çağlayan Mahallesi Muhtarı Ali Çelik ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, projenin tanıtım filminin izlenmesiyle devam etti.


Törende konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Çağlayan Mahallesi'nde çeşitli çalışmaların devam ettiğini vatandaşlara söyledi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Kılıç, şöyle konuştu: "Çağlayan Mahallesi'nde birçok zamanda il ölçeğinde bile alınamayacak hizmetlerin alındığını görüyoruz. Dün Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Kağıthane- Şişli Ekipler Amirliği binasının açılışını yaptık. Birim binanın altında zabıt mektebi vardı, onu pırıl pırıl bir şekle hizmete sunduk ve şimdi de kaymakamlık binası olarak hizmet vermekte. Mahallemize metrobüs hattını getirdik. Metrobüs hattının mahallemize gelmesi ilçemizi çok olumlu bir şekilde etkiledi. Çağlayan Mahallesi'nden çıktığımız da 5-6 dakika yürüdüğümüzde metrobüse biniyoruz. 25 dakika sonra ya Avcılar ya da Kadıköy'de olabiliyoruz. Geçmişte özel aracımızla gidip gelmek bir ton günü almaktaydı ama şimdi özel aracımızı kullanmadan metrobüsle yarım gün içerisinde işlerimizi tamamlayıp gelebiliyoruz."


İlçemiz Dünya Semti Oldu 


Çağlayan Adliyesi'nin de Kağıthane açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kılıç, şunları söyledi: "Bunlar sayesinde ilçemiz dünya semti bir bölge oldu. Mahallemiz çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Dolmabahçe Mahmutbey metro hattı ile de hem mahallemizi hem de ilçemizi büyük bir şekilde etkileyecek. Günde 700 bin yolcu taşıyacak."


Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer ise, Kağıthane'de geleceğe yönelik her zaman çalışmaların devam ettiğini belirterek "Proje kapsamında hem temel atmalar hem de açılışlar yapılıyor. Bunlardan dolayı çok mutluyum" dedi.


Konuşmaların ardından Çağlayan Mahallesi Konağı'nın temelini Kaymakam Varıcıer, Başkan Kılıç ve çok sayıda vatandaş birlikte attı.


Çağlayan Mahallesi Konağı 


Beş katlı yapılacak Çağlayan Mahallesi Konağı, 540 bin TL'ye malolacak. Merkezde muhtarlık, 6 muayene odası, 1 laboratuvar, 1 acil müdahale odası, 2 aşı odası, 1 emzirme odası, 2 adet gebe odası, idare birim odası, bekleme salonları ve mutfak yer alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.