Kaplıca Otelleri Nerededir?

Kaplıca Otelleri Nerededir?

Kaplıca Otelleri Nerededir?

Kaplıca Otelleri Nerededir?

2022 yılında olduğumuz şu günlerde insanların tatil anlayışlarının da yavaş yavaş değiştiğini ifade edebiliriz. Bilhassa kırk yaş ve üzeri insanlar; kalabalık bir ortamda tatil yapmak yerine kendilerine daha iyi gelebilecek türden sessiz ve sakin bir yeri tercih ediyorlar. Bunun yanı sıra, tatil sırasında birtakım hastalıklarına şifa bulabilecekleri düşüncesi de onları farklı arayışlara sürüklüyor.

Termal turizm; 2010’lu yıllarla beraber kendisini geliştirdi. Eskiden yalnızca yaşlı insanların gittiği kaplıcalar; günümüzde her yaştan insanın tatil yapmak adına tercih ettiği yerler haline geldi. Birçok kişi; Google’da kaplıca otelleri nerededir sorusuna cevap arıyor.

Kaplıca Oteli Ne Tür Hizmet Verir?

Kaplıca otelleri; termal otel olarak da ifade edilebilir. Sıcak veya soğuk olmak üzere iki çeşit olan termal suların çıktığı alanlara kurulan tesislerdir. İnsanların doğanın bir mucizesi olarak tanımlanan bu sudan faydalanmalarını mümkün kılar. Hem fizyolojik hem de psikolojik olarak kendisini iyi hissetmek isteyenler için harika bir seçenektir. Kaplıca otelleri; diğer otellere kıyasla farklı bir sisteme sahiptir. Sıcak sular; genellikle banyo kürü olarak değerlendirilir. Bir başka deyişle, insanlar; termal otellerde sıcak su banyosu yaparak birtakım hastalıklarına çare ararlar. Bunun yanı sıra, soğuk sular ise genellikle içilir.

Termal sular; element ve mineral bakımından bir hayli zengin olan yeraltı suları olarak tarif edilebilir. Bu suların yeryüzüne çıktığı alanlara ise termal otel inşa edilir. Termal sular; sağlık açısından son derece faydalıdır. Doğrudan bir tedavi seçeneği değildir. Ancak, tedaviye yardımcı olduğu yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Bunun yanı sıra, kaplıca otelleri; Sağlık Bakanlığı onaylıdır. İnsanlara hayal satan kuruluşlar ile karıştırılmamalıdır. Bu otellerde doktor ile işbirliği halinde çalışan fizik tedavi uzmanları yer alır. Bir başka deyişle, tüm süreç; Sağlık Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu şartlara uygun olarak yürütülür.

Kaplıca Otelleri Seçimi Nasıl Olmalı?

Kaplıca otelleri hakkında çok sayıda önyargı mevcut! Bu tür otellerin bahsedildiği kadar faydalı olmadığına inananlar mevcut! Bu noktada, insanların her şeyden önce Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış kaplıca otelleri araştırması yapmaları gerekiyor. Bu sayede, kendilerini garanti altına alırlar. Ayrıca, kaplıca otelinin hangi hastalıklara uygun seçenekler sunduğu da bilinmelidir. Bünyesinde başta SPA olmak üzere farklı hizmetlerin yer alıp almadığı da araştırılması gereken bir detaydır.

Mutlaka Gidilmesi Gereken Kaplıca Otelleri

Türkiye’de başta Afyonkarahisar olmak üzere çok sayıda şehirde kaplıca oteli bulunuyor. Aşağıdaki otellerde gönül rahatlığıyla kalabilirsiniz.

  • Alusso Thermal Hotel – Afyon
  • Ng Afyon Wellness & Convention
  • Heramis Termal Tatil Köyü – Balıkesir
  • The Ness Thermal Hotel & SPA – Kocaeli
  • Kaya İzmir Thermal & Convention
  • Sandıklı Termal Park Hotel – Afyon
  • Marigold Thermal & SPA Hotel – Bursa
  • Limak Termal Boutique Hotel – Yalova
  • Black Bird Yalova Thermal Hotel & SPA
  • Elitium Dizayn Thermal Hotel & SPA Wellness

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.