Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesisi Sezonu Açtı

Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesisi Sezonu Açtı

Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesisi, plaj ve mesire alanı yaz sezonunu açtı.


Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesisi’nin plaj ve mesire alanı 2012 yaz sezonunu, düzenlenen törenle hizmete açtı. Tesisin açılışında konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal sınırlarında plaj açmanın mümkün olmadığını, ama bu olanağı Büyükada Tesisi ile sağladıklarını belirtti.

Kartal Belediyesi’nin Çevre Orman Bakanlığı’ndan devraldığı tesisin sezon açılış kurdelesini, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ve Kartallılarla birlikte kesti. Açılış töreninde konuşma yapan Başkan Öz,  “Tesisimizi halkımızla ve çocuklarımızla beraber açıyoruz. Kurdeleyi halkımız kesiyor, bu çocuklar temiz, sağlıklı denize girebilecekleri bir tesise kavuşmuş oldu. Kazasız, belasız, bol güneşli bir yaz sezonu diliyorum. Halkımıza hayırlı olsun” dedi. 


Başkan Öz’den Lefter’e mezar ziyareti

Törenden sonra davetlilerle beraber plaj ve mesire alanını gezen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, tesis hakkında bilgi verdi.   BüyükadaTesisleri’nde yapılan kısa gezi sonrasında ünlü Fenerbahçeli futbolcu Lefter Küçükandonyadis’in mezarını ziyaret etti. Galatasaraylı Başkan Öz’e  hem Fenerbahçeli hem de Rum olan Lefter’i ziyaretinin sorulması üzerine  Başkan Öz, “ Lefter, Fenerbahçe ve Türk futboluna damgasını vurmuş bir kişidir. Atatürk’ün meşhur sözünü hatırlarsak ‘Mazide muktedir olanlar emekli olduktan veya öldükten sonra da toplum tarafından anılmak zorundadır;’ anılmadığı takdirde,  o toplumun ayakta kalması mümkün değildir. Atatürk’ün bu sözünü içselleştirdiğimiz zaman bir Galatasaraylı, Beşiktaşlı, Fenerbahçeli olarak değil Türk evladı olarak görevimizi yerine getirdik” dedi. 

Şezlong ve şemsiye ücretsiz

Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesisi içindeki iskeleye, Kartal Deniz Motorları İskelesi’nden kalkacak motorlarla doğrudan ulaşılabiliyor. Tesisin giriş ücreti hafta içi 10TL; hafta sonu 15TL olarak belirlenirken, vatandaşlar şezlong ve şemsiye ücreti ödemeyecek. Sabah 9: 00’da başlayacak motor seferleri ve ulaşımla ilgili detaylı bilgi, Kartal Motor İskelesi önündeki danışma noktasından edinilebilecek. Yiyecek ve içecek satışlarının yapıldığı büfelerden faydalanacak olan misafirler, doğayla iç içe olan mesire alanında  günübirlik pikniklerini yapma imkanı bulabilecek.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.