Kartal'da engelli rampaları tasarlandı

Kartal'da engelli rampaları tasarlandı

“Kartal’a engel yok” sözünü belediyeciliğin temel felsefesi haline getiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün desteğiyle Kartal Belediyesi, engelli rampaları tasarladı

“Kartal’a engel yok” sözünü belediyeciliğin temel felsefesi haline getiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün desteğiyle Kartal Belediyesi, engelli rampaları tasarladı.

Kartal’ı planlamak, tasarlamak ve hayata geçirmek için kolları sıvayan Kartal Belediyesi, TAK Kartal (Tasarım Araştırma ve Katılım) tasarımcılarıyla engelli rampaları tasarlandı. “5 Kartallı, 5 tasarımcı, 5 malzeme ve 5 saat içinde Kartal’ın kullanılmayan kıyı köşelerini yerinde tasarla, birlikte uygula” felsefesiyle yola çıkan TAK Kartal tasarımcıları, Ankara Caddesi üzerinde çeşitli yerlere ahşap paletler ve eski potalar kullanarak engelli rampaları tasarladı. 'Erişilebilir Kordonboyu Etkinliği’ kapsamında engelli vatandaşların sorun, istek ve görüşlerini toplayan TAK Kartal tasarımcıları, engelli rampalarının kullanımı için Ankara Caddesi üzerinde bulunan işyeri sahipleri ile iletişime geçti. Ardından, engelliler için erişilebilirlik işlevini artıracak olan bu çalışma hayat buldu. 

habericerigi-kartal-engelyo.jpg

TAK Kartal (Tasarım, Araştırma, Katılım) nedir?

TAK Kartal, Kartal Belediyesi ve Yerel Girişime Destek Platformu gönüllülerinin işbirliğiyle kurulmuştur. Amacı; Kartal'ın sorunlarını mahallelilerle keşfetmek, çözüm önerileri üretmektir. Tasarımcılar, Araştırmacılar ve Katılımcılar için buluşma, tartışma ve fikir üretme ortamı yaratan TAK Kartal, kentin AR-GE noktası olmayı hedeflemekte ve çeşitli programlarla hedefine ulaşmak için çalışmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.