Kartal’da kreş öğrencilerine seminer verildi

Kartal’da kreş öğrencilerine seminer verildi

Kartal Belediyesi, ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ nedeniyle belediyeye bağlı kreşlerde eğitim gören çocuklara seminer düzenledi. Düzenlenen semineri, İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Genel Sekreteri Av. Selmin Cansu Demir verdi

Kartal Belediyesi, ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ dolayısı ile belediyeye bağlı kreşlerde eğitim gören çocuklara seminer düzenledi. Kartal Belediyesi ve İstanbul Barosu işbirliği ile düzenlenen semineri, İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Genel Sekreteri Av. Selmin Cansu Demir verdi.  Seminere; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Kartal Belediyesi Kreş Müdürü Enif Yavuz Dipşar, Kartal Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nur Gülmez Bel, kreş öğretmenleri, öğrenci ve veliler katıldı.

ÇOCUKLAR HAKLARINI ÖĞRENDİLER

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Genel Sekreteri Av. Selmin Cansu Demir tarafından, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde verilen seminerde; çocuk hakları, çocuk istismarı, çocuğa yönelik şiddet konuları işlendi. Av. Selmin Cansu Demir, çocuklara özellikle istismar vakalarını saklamamalarını önerirken; konuyu mutlaka anne ve babalarına veya öğretmenlerine açmaları gerektiğinin altını çizdi.

“KARTAL BELEDİYESİ OLARAK AMACIMIZ; ÇOCUKLARIMIZI İYİ BİR DÜNYAYA HAZIRLAMAK”

Seminer sonunda plaket takdim etmesi için sahneye davet edilen Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, gelecek nesillere yatırım yapılması gerektiğini belirttiği konuşmasına şöyle devam etti: “Kartal Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Altınok Öz, göreve geldiği 2009 yılından itibaren 1 olan kreş sayısını, 11’e çıkararak çocuklara ne kadar değer verdiğini gösterdi. ‘Dünya Çocuk Hakları Haftası’ bizim için çok önemli. Çocuklarımızı ve gelecek nesillerimizi düşünmemiz gerekir. Çocuk hakları da en önemli noktalardan bir tanesidir. Çocuklarımızın kendi haklarını bilmeleri için böyle bir seminer düzenledik. Çocuklarımızı bilgilendirme, geleceğe hazırlama çabası içindeyiz. Kartal Belediyesi olarak bizim amacımız; iyi bir dünyaya çocuklarımızı hazırlamak.”

Çocukların ilgiyle takip ettiği seminerin sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Av. Selmin Cansu Demir’e katkılarından dolayı teşekkür ederek Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına plaket takdim etti.

seminer-haber-icerigi-.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.