Kartallı Kazım mezarı başında anıldı

Kartallı Kazım mezarı başında anıldı

Yahya Kaptan'a bağlı olarak Kurtuluş Savaşı yıllarında Kuvâyi Milliye örgütlenmesinde yer alan "Kartallı Kazım" lakaplı İbrahim Göleber, ölümünün 55. yılında anıldı

Kuvâyi Milliye örgütlenmesinde, Yahya Kaptan'a bağlı olarak görev yapan ve Şair Nazım Hikmet'in "Kuvâyi Milliyeci Kartallı Kazım" olarak adlandırdığı İbrahim Göleber, vefatının 55’inci yılında mezarı başında dualarla anıldı. Yayalar Mezarlığı'nda düzenlenen anma törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartallı Kazım’ın oğlu Yalçın Göleber, Göleber’in ailesi, torunları, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı. Törende Göleber’in yaşam öyküsünün anlatılmasının ardından emekli müezzin Vedat Özbaş tarafından dualar okundu.

kartalli-kazim-hbr-icerigi.jpg

Okunan duaların ardından konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz; Kartal’a hizmet eden herkesi anmaya devam edeceklerini, Kartallı Kâzım’ın adının Kartal’da yaşadığını söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz sözünü hatırlatan Başkan Altınok şöyle konuştu: “Adı Kartal’da yaşayan ve yaşatılan isimlerimiz var. Kartallı Kazım ve Şehit Er Yıldıray Biroğlu. Bizler Kartal yerel yöneticisi olarak Kartal’a hizmet eden herkesi var olduğumuz sürece anmaya devam edeceğiz. Bu sadece bizim anmamız değil. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün güzel bir sözünü hatırlatmak istiyorum. ‘Mazide muktedirken bütün kuvvetiyle çalışmış olanlara, minnet hissi duymayan bir milletin, istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur.’ Bizlere hizmet eden ve bizleri bu günlere taşıyanlara minnet duygusunu tutmadığımız takdirde ayakta kalmamız mümkün değildir. Bir kez daha Kartallı Kâzım yani İbrahim Göleber’e Allah’tan rahmet diliyorum. Önünde saygı ve rahmetle eğiliyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.