Kayıp Sinem bulundu ama 3 yıl sonra!

Kayıp Sinem bulundu ama 3 yıl sonra!

Bursa'da 2010 yılında kaybolan Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur cinayetini, cezaevinde bulunan zanlılardan birinin vicdan azabı çözdü.

Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur, 2010 yılı temmuz ayında sınava girmek için İstanbul Çatalca'dan geldiği İnegöl'de ortadan kayboldu. Sinem Yurdanur, jandarma ve polisin aramasına rağmen bulunamadı. Genç kızın son olarak sabıkalı sevgilisi Emrah K. ile görüldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili gözaltına alınan Emrah K., Sinem'in kaybolmasıyla hiç bir ilgisinin bulunmadığını söyleyince salıverildi. Emrah K., geçen yıl mart ayında uyuşturucu operasyonu kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınacağı sırada yanındaki tabanca ile göğsüne tek el ateş ederek canına kıydı. Öte yandan genç kızın kaybolması ile ilgili gözaltına alınan 60 zanlıdan 11'i tutuklandı.
VİCDAN AZABINA DAYANAMADI

Sinem Yurdanur cinayeti için özel ekip kuran polis, cezaevindeki zanlılarla tek tek görüştü. Zanlılardan R.A., polisin, "Sinem'in anne babası kan ağlıyor. Bildiklerini söyle, bize yardımcı ol" demesi üzerine olayla ilgili bildiklerini anlattı. Sinem'i Emrah K.'nin öldürdüğünü öne süren R.A., "Sinem'i terminalde Emrah ile karşıladık. Ardından bir arkadaşımızın evine gittik. Emrah, Sinem'e, "Sen başkalarıyla geziyorsun" diyerek tepki göstermiş. Kıskançlık krizine girmiş. Döverken boynunu kırmış. Daha sonra cesedi aracın bagajına koyup Çayyaka ile Boğazova köyü arasındaki uçuruma attı. Cesedin burada olması gerekiyor" dedi.

Polis ekipleri, savcıdan aldıkları özel izinle R.A.'nın gösterdiği yerde arama yaptı. Çevrede yapılan aramada, genç kızın kemikleri battaniyeye sarılı halde bulundu. Jandarma ve polis kriminal ekipleri olay yerinde detaylı inceleme yaparken, savcının talimatıyla cesede ait parçalar DNA testi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Öte yandan daha önce polisler Akören ve Paşaören köyü yakınlarında araştırma yapmış ancak bir bulgu elde edilememişti.
SİNEM'İ BULMAK İÇİN 40 BİN TELEFON KAYDI İNCELENDİ

Bursa'nın İnegöl ilçesinde cesedi bulunan Sinem Yurdanur'u bulmak için 40 bin telefon kaydının tek tek dinlendiği açıklandı.
İnegöl ilçe Emniyet Müdürü Murat Sevinç, düzelediği basın toplantısında, ”40 bin telefon görüşmesini inceledik. 40 bin telefon kaydı içerisinde en çok görüştüğü arkadaş gruplarını tespit ettik. Emrah Kaya çevresinde şüphelerin yoğunlaşmış olduğunu gördük, en son çete operasyonunda Emrah’ın intihar ettiğini biliyoruz. Cezaevinde yatan şahıslarla da görüştük. Bu görüşmeler neticesinde Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün desteği ile bugünkü noktaya gittik. Genç kızın cesedi, battaniyeye sarılmış, üzerine çarşaf geçirilmiş vaziyette uçuruma atılmış. Yaklaşık 30 saat süren aramalar neticesinde genç kızın cesedini yaprakların altında bulduk. Olay günü şu anda cezaevinde olan R.A. ile arkadaşı Emrah buluşmuş. Emrah R.A ‘yı televizyon tamiri için eve götürmüş. R.A. bakıyor ki televizyon falan yok, odada bir kız cesedi var. Bunu kaldırıp atmak için götürüldüğünü öğrenince heyecanlanıyor, korkuyor, şoka giriyor. Ama Emrah'tan korktuğu için bu işi yapmak zorunda kalıyor. Emrah intihar edince biz psikolojıik destek verince olayı itiraf etti” diyerek, olayın nasıl aydınlatıldığını anlattı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.