Kaza yapan ehliyetsiz sürücü: Arabayı ehliyet mi kullanıyor?

Kaza yapan ehliyetsiz sürücü: Arabayı ehliyet mi kullanıyor?

Ümraniye'de, yaklaşık 30 yıldır ehliyetsiz araç kullanan Müyeddin Erişgen (51), otomobilinin direksiyon hakimiyetini kaybederek komşusunun marketine girdi. Sürücü, olay yerinde kendisine soru soran gazetecilere, "Ehliyet mi araba kullanıyor?" şeklinde te

İlginç kaza, saat 11.30 sularında Adem Yavuz Mahallesi Ulukent Sokak üzerindeki Ceylan Market'te meydana geldi. İddialara göre ehliyeti olmayan ve hurdacılık yapan Müyeddin Erişgen, 34 LKJ 53 plakalı otomobiliyle seyir halindeyken elindeki sigarasının ateşi koltuğa düştü. Önüne bakmadan sigarayı söndürmeye çalışan Erişken'in otomobili yol kenarındaki marketin vitrinine çarparak içeriye girdi. Bu sırada içeride müşteri bekleyen market sahibi Fatma Ceylan, büyük bir gürültüyle içeriye giren otomobili görünce korkudan düşerek bayıldı. 

Kazayı gören vatandaşlar hemen sürücünün ve market sahibinin yardımına koştu. Otomobilden çıkartılan Erişgen'in yaralanmadığı anlaşıldı. Daha sonra içeride mahsur kalan Fatma Ceylan'a ulaşmaya çalışan vatandaşlardan birisi, otomobilin üzerine çıkarak kırılan camdan içeriye girdi. Yerde baygın bulunan Ceylan'a ilk müdahale burada yapıldı. Daha sonra olay yerine itfaiye ve polis ekipleri gönderildi. Uzun süre içerde mahsur kalan market sahibi ile yardıma koşan vatandaş ancak otomobilin kaldırılmasından sonra çıkabildi. 

Bu arada, otomobiliyle markete giren sürüsü ise 'ehliyetsiz araba kullanmak' ve 'mala zarar vermek'ten gözaltına alındı. Polis otomobilinde beklerken kaza anını anlatan sürücü, "Normal halde gidiyordum. Sigaramın ateşi düşünce onu söndürmek istedim. Bu sırada kaza oldu." dedi. Gazetecilerin, "Ehliyetiniz var mı?" şeklindeki sorusuna sinirlenen Erişken, "Ehliyet mehliyet yok. Ehliyet mi araba kullanıyor?" diye tepki gösterdi. 

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.