Kentsel değişim dönemi diyen İnönü rantsal dönüşüm yaptı

Kentsel değişim dönemi diyen İnönü rantsal dönüşüm yaptı

Şişli’de artık yerinde kentsel değişim başlatacağım diyen İnönü’nün Esentepe Mahallesi’ndeki sadece 10 adanın imarını yükseltmesiyle yine bir ironiye imza atarak adeta bir rantsal dönüşüm dönemi başlatması dikkat çekti.

İnönü Esentepe Mahallesi’ndeki sadece 10 adanın imarını 9.50’den 12.50’ye çıkartılmasına onay verdi. Geçmiş dönemlerde Esentepe Mahallesi’nde yoğunluk artırdığı gerekçesiyle 12.50’den 9.50’ye düşürülmüştü.

İNÖNÜ SARIGÜL’ÜN YOLUNDA

Şişli’de bir imar değişikliği yapılacaksa tüm mahalle bazında ve planlı yapılması gerektiğini ifade eden İnönü’ nün Sarıgül döneminde yapılan bu tür imar değişikliklerinin tamamen ranta hizmet ettiği gerçekliği ortada iken bu imar değişikliğine onay vermesi endişe yarattı. İnönü’nün bu onayı ile de adeta Sarıgül’ün yolunda olduğu yorumlarına neden oldu.  

İNÖNÜ ŞAHISLARIN İHTİYACINA ŞİŞLİ’Yİ İPOTEK ETTİ

Eğer gerçekten bir ihtiyaç var ise de bu ihtiyacın Şişli’nin yoğunluğunu artırmadan planla ve programlı bir çalışma ile tüm mahalle bazında yapılması gerekirdi. Otopark ihtiyacına cevap verecek zorunluluklar ve yeşil alan bırakılacak yeni bir planlama ile bir değişiklik yapılması gerekirdi. İnönü bu uygulamasıyla şahısların ihtiyaçlarına Şişli’nin geleceğini ipotek etmiş oldu.

ŞİŞLİLİ İNÖNÜ’YE İNANMIŞTI

Şişli İnönü’ye inanmıştı. Sarıgül ile kavgasında da İnönü’nün yanında yer almıştı. Çünkü Şişlili artık ranta, yolsuzluklara ve talanlara karşı İnönü’nün durduğunu düşünüyordu. Ama İnönü belediyeyi yönetirken sürekli konuştuklarının tersini yapmaya başlamasıyla inandırıcılığını da yitirmeye başladı.

İNÖNÜ HER SUÇA BİR SUÇLU BULDU

İnönü’nün inandırıcılığını kaybetmesin de en büyük etkenlerden biri de akşam konuştuğu ile sabah yaptığının farklı olması oldu. Her yaşanan olumsuzlukların arkasında İnönü’den hariç sürekli birileri ortaya atıldı. İnönü her defasında da suçlu olarak birilerini ortaya koydu. Halk ona da inandı. Artık Şişli Halkı gerçekleri görmeye başladı ve İnönü’nün her hatanın ve suçun bir başkasının üstüne atmaktaki başarısına artık inanmamaya başladı.

BU OLAYIN PERDE ARKASI MERAK EDİLİYOR   

Her defasında Şişli’de artık yerinde kentsel dönüşüm zamanı diyen İnönü’nün bu konuşmalarının tersini yaptırtan olayın perde arkası da merak ediliyor.

İNÖNÜ YENİ BAŞKANKEN “ŞİŞLİ PLANSIZ YAPILANMIŞ” DEMİŞTİ

İnönü Şişli’nin yeni belediye başkanı iken; ‘Şişli’de plansız bir yapılanma olmuş artık bizim yapacağımız bir şey kalmamış. Şişli’de nefes alacak bir yer bırakmamışlar. Binalar yapılırken otopark zorunluluğu aranmamış. Yeşil alanlara yer bırakılmamış’ demişti.

BAŞKANLIĞA ISINIRKEN “YERİNDE KENTSEL DEĞİŞİM” DEMİŞTİ

Belediye başkanlığına ısınma döneminde olan İnönü bu sefer söylemlerini değiştirmeye başladı. İnönü artık ‘Şişli’de yerinde kentsel değişim gerçekleştireceğim’ demeye başlamıştı. Şişli’de plansız yapılanmaya izin vermeyeceğim diyen İnönü Şişli Halkı’nı umutlandıran açıklamalarla Şişli’nin umudu olmaya başlamıştı.

İNÖNÜ İŞİ ÖĞRENDİKTEN SONRA “ADA BAZINDA İMARA” BAŞLADI

Şişli’de sürekli konuştuklarının tersini yapmakla anılan İnönü, belediyede biraz daha tecrübe kazanınca bu tersliklerini bu sefer icraatlarına yansıtmaya başladı.

Şişli’deki imar uygulamaları ile ilgili bu kadar konuşmasına ve eleştirilerine rağmen İnönü’nün benzeri kararlara imza atması da tedirginlik yarattı. İnönü’nün önümüzdeki günlerde başka imar değişiklikleri ile ilgili de gündeme geleceğe benziyor.

SARIGÜL’ÜN İZİNDE OLAN İNÖNÜ’NÜN SONU DA AYNI OLACAK

Tarih tekerrürden ibarettir. İnönü Sarıgül’den devraldığı koltuğu Sarıgül gibi yönetmeye başlamasıyla akıbetinin de Sarıgül gibi olup olamayacağını yakın tarih gösterecek.

Şişli Gazetesi olarak bu imar değişikliğinin perde arkasını takip etmeye devam edeceğiz.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.