Kentsel Dönüşüm için büyük adım

Kentsel Dönüşüm için büyük adım

16.05.2012 tarihli ve 6306 sayılı “ Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun“ çerçevesinde, bölgedeki "Riskli Yapıların" tespiti hususunda yapılacak çalışmalar için İstanbul Aydın Üniversitesi ve Küçükçekmece Belediye Başkanlığı aras

Protokol Küçükçekmece Belediyesi Başkanı Aziz Yeniay ve İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın tarafından imzalanacak.

Ülkemiz ve başta İstanbul olmak üzere başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi için önemli bir adım daha atılıyor. Sınırları içerisinde belirlenen bölgelerdeki riskli yapıların tespiti konusunda çalışmalara başlayan Küçükçekmece Belediyesi, riskli binaların durum tespitini İstanbul Aydın Üniversitesi’ne yaptıracak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan kanunla da desteklenen proje ile ilgili riskli yapıların tespiti konusunda lisanslandırılan kurum ve kuruluşlar belirlendi. İstanbul Aydın Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, ilmi ve teknik konularda, farklı alanlardaki mühendislik bölümlerinin de katkılarıyla bu lisansı almaya uygun görüldü. Ülkemizde sadece altı kurum tarafından verilen Teknik İnceleme Raporu için İstanbul Aydın Üniversitesi’de ilgili bakanlık tarafından yetkilendirildi. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde; konusunda uzman akademisyenler ile kanunda belirtilen kararları almak ve inceleme sürecini başlatmak için “Bina Teknik İnceleme Üst Komisyonu” oluşturuldu ve bu komisyon teknoloji yatırımları eşliğinde çalışmalarına başladı. Bu çalışmalar eşliğinde Küçükçekmece Belediyesi sınırları içerisinde bulunan yapıların Teknik İnceleme Raporu İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından verilecek. Yapı sahipleri tarafından yapılan başvurular sonucu inceleme yapacak olan üniversite, Florya kampüsünde bulunan Teknoloji Merkezi’ndeki laboratuarlarda gerekli testleri yaparak sonuçları raporlandırılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.