Kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürüyor

Kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürüyor

İstanbul`un en büyük `Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi`Başbakan Erdoğan`ın katılımıyla Gaziosmanpaşa`da gerçekleştirildi.

 'Afetlere Hazır Türkiye' sloganıyla yürütülen kentsel dönüşüm projelerinin bir yenisi daha başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol`un katılımlarıyla Gaziosmanpaşa`da gerçekleştirildi.`Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi`` adı altında Gaziosmanpaşa`da 14 mahallede 393 hektarlık alanda çalışmalara başlandı.

'Tarihe birlikte şahitlik ediyoruz'
 
Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tarihi bir ana daha şahitlik ettiklerini belirterek şunları kaydetti;

 'Yine tarihe birlikte şahitlik ediyoruz. Bugüne kadar hiçbir hükümetin cesaret edemediği, hiçbir hükümetin göze alamadığı, hiçbir iktidarın başaramadığı bir dönüşümü sizlerle birlikte, milletimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Tarihe birlikte şahitlik etmekle kalmıyor, hep beraber sizin desteğinizle işte şu sokak aralarındaki vatandaşlarımın, kardeşlerimin heyecanı, duasıyla adeta tarihi yeniden inşa ediyoruz.'


5 Ekim 2012`de 35 ilde başlatılan büyük kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında bugüne kadar 13 bin bağımsız bölümün kentsel dönüşümü başlattıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, 'Bugün de Gaziosmanpaşa`da 22 bin 961, Bayrampaşa`da 5 bin 583, Kartal`da 292, Bağcılar`da 3 bin 369 olmak üzere İstanbul genelinde toplam 32 bin 205, İzmir Karşıyaka`da 110, Sakarya Hendek`te 309, Diyarbakır`da 371 ve Rize`de 534 olmak üzere Türkiye genelinde 33 bin 529 bağımsız bölümün kentsel dönüşümünü gerçekleştirmiş olacağız' dedi.

2013`te hedef 200 bin konut

Kentsel dönüşüme başladıkları tarihten bugüne 46 bin 915 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, ``Hedefimiz 2013 yılında 200 bin, 2014 yılı sonuna kadar ise 400 bin bağımsız konut ve dükkanın dönüşümünü başlatmış olmak. Gördüğünüz gibi binaları yıkıyoruz ama yeniden yapmak, modern konutlar inşa etmek için`` dedi.
 
Başbakan Erdoğan Gaziosmanpaşa`daki yıkıma başlangıç vermeden önce İzmir`e, Sakarya`ya, Diyarbakır`a, Rize`ye ve İstanbul`da kentsel dönüşüme devam eden Bağcılar ve Bayrampaşa ilçelerine canlı bağlantılar gerçekleştirdi, programı takip eden vatandaşları selamladı. Oradaki çalışmaların da başlangıcını veren Erdoğan, kentsel dönüşüm hareketinin şehirlere, ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.
En son Gaziosmanpaşa`daki çalışmaların başlangıcını yapan Erdoğan, vatandaşları selamladıktan sonra programdan ayrıldı.


Kürsüye Başbakan`dan önce çıkan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise 'Bundan sonra bu güzel mekanlarda hayatlarını sürecek olan yurttaşlarımıza, bu güzel hizmetin hayırlı, uğurlu olmasını yürekten temenni ediyorum.' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.