KGS tarihe karıştı

KGS tarihe karıştı

Bu geceden itibaren otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) tarihe karıştı. KGS yerine Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kuruldu. Hedef, trafikte yavaşlamaya sebep olan uzun kuyruklardan kurtulmak.

Köprü ve otoyollarda KGS'nin yerini alan HGS bu geceden itibaren uygulamaya konuldu. Saat 00.00'da son bulan KGS sistemi yerini HGS'ye bıraktı. Boğaziçi Köprüsü'nde, sürücülerin yeni uygulamadan memnun kaldığı görüldü. Sürücüler, "eski sistemde trafik konusunda aksamalar meydana geliyordu. Bu uygulamayla trafik olmayacak artık. Bu şekilde çok iyi oldu" dedi.

HGS sistemine geçileceği haftalar önce duyurulmasına rağmen hazırlıksız yakalanan sürücüler de oldu. Boğaz Köprüsü'nden KGS'nin son saatlerinde evlerine gitmeye çalışan bazı sürücüler sistem değişikliğinden dolayı köprüden geçemedi. Bazıları ise, Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) kartlarıyla geçebildi. KGS ile köprüden geçemeyen bir sürücü, "Yeni uygulamadan haberim vardı. Yetişmeye çalışıyordum. Ama yetişemedim. Mecburen OGS ile geçeceğim" şeklinde konuştu. KGS ve HGS gişelerindeki inşaat çalışmaları geç saatlere kadar devam etti. Çalışmalar kapsamında gişelerin yerleri de genişletildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.