Kilyos Muhtarlığı yeni binası hizmete girdi

Kilyos Muhtarlığı yeni binası hizmete girdi

Sarıyer Belediyesi tarafından yapılan Kilyos Muhtarlığı yeni hizmet binası, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde düzenlenen törenle hizmete girdi

Sarıyer Belediyesi tarafından yapılan Kilyos Muhtarlığı yeni hizmet binası, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde düzenlenen törenle hizmete girdi.Kilyos Meydan’ında yapılan yeni hizmet binasının açılışına CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Başkan Yardımcıları Sevgi Atalay, Semra Kartal, Gökan Zeybek ve İsmail Erdem, meclis üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları ve Kilyos halkı katıldı.
 
19 Ekim Muhtarlar Günü'ne denk gelmesi ile ayrı bir önem taşıyan açılışta konuşma yapan Kilyos Mahallesi Muhtarı Turgut Serdarlı, yeni hizmet binasına kavuşmalarını sağlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür ederek, “Daha fazla çalışmamız gerektiğinin bilinci içindeyiz. Eski binadan buraya gelmek bizim için hüzün yarattı. 19 ay hizmet verdiğimiz binamız eğitim merkezi olarak kullanılacağı içinde mutluluk duyuyoruz” dedi
 

Sarıuçak: “Muhtarlar toplumun sesidir”
 
Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı ve Muhtarlar Federasyonu İkinci Başkanı Hüseyin Sarıuçak: “19 Ekim 1829’da ilk seçim yapılıyor ve muhtar seçiliyor. Bugün 186’ıncı yıldönümünü kutladığımız Muhtarlar Günü ile tarihe geçiyoruz. Demokrasiye geçiş muhtarlık sayesinde olmuştur. Demek ki muhtarlık kurumunu yaşatmaya, onlara destek olmaya, sahip çıkmaya mecburuz. Eğer demokrasi yaşatılıyorsa, muhtarlık da yaşatılıyordur. Muhtarlar gönüllülük esasına göre çalışırlar. Biz cumhuriyet için, Atatürk için canımızı vermeye hazırız. Muhtarlar, çözümlere katkı sunmak için toplumun sesidir" diyerek düşüncelerini ifade etti.
 
“Yerel yönetimlerde muhtarlık çok önemli bir yere sahiptir”
 
Sarıyer Belediye Başkanı Genç, yaptığı konuşmada, "Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bugüne kadar demokrasiye yönelik çok önemli adımlar atıldı. Muhtarlıklar, yerelde çok önemlidir. Muhtarlar en önemli geleneklerimizdir. Yaşadıkları sıkıntılara destek vermeye çalışıyoruz. Kilyos Meydanı’nda hizmete giren muhtarlık binamız mahalle halkına hayırlı olsun” dedi. Kilyos Mahallesi eski muhtarlık binasının değerlendirileceğini ifade eden Başkan Genç, “Eski binayı Sarıyer Belediyesi’nin eğitim alanında çok önemli iki projesi olan Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) ve gündüz bakım evi olarak kullanacağız.” diyerek çocukların küçük yaştan lise çağına kadar eğitim desteği alacaklarının da altını çizdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.