Kimyasal madde içen 2,5 yaşındaki çocuk ölümden döndü

Kimyasal madde içen 2,5 yaşındaki çocuk ölümden döndü

Annesinin bir anlık dalgınlığından faydalanarak evdeki kimyasal tozu içen küçük Asset ülkesinde tedavi olamayınca Türkiye’ye getirildi. Geçirdiği operasyonlar ve uygulanan özel tedavilerle tekrar hayata dönen 2,5 yaşındaki Asset Kenshinbayev iyileşmeye ba

Kazakistan Almatı’da yaşayan 2,5 yaşındaki Asset Kenshinbayev, 2012 Mart ayında evde oyun oynarken toz kimyasal madde içti. İçtiği maddenin etkisiyle ağız içinde yapışıklık, daralma ve aşamalı olarak tamamen kapanma oluştu. Bu durumdan dolayı beslenmesi mümkün olmayan Asset için Kazakistan’da karından beslenmesi için işlem yapıldı. Aynı sebepten dolayı solunum da yapamayan küçük çocuk için boyundan solunum borusuna tüp yerleştirerek solunum yolu açıldı. Bu şekilde iyi beslenemeyen küçük Asset’i ailesi bir umutla Türkiye’ye getirdi.

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan çocuk hasta için açıklama yapan Çocuk Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mevlit Korkmaz, “ Hastamız ve ailesi çok zor günler geçirdi ancak şu an tedavimiz neticelerini verdi. Hastamız hızla iyileşiyor.” dedi. Hastanın geldiğinde yeterli beslenememeye bağlı gelişen büyüme gelişme geriliği ve aşırı zayıflama problemi olduğunu söyleyen Korkmaz, şu bilgileri verdi:

“Tedaviyi planlarken öncelikle Kazakistan’da mideye takılan sonda ve solunum borusuna takılan tüp çıkarıldı. Beslenmesi düzenlendi. Kendisine hazırlanmış özel diyet programı ile dengeli ve yeterli beslenmesi sağlandı. Gırtlak seviyesindeki hem solumun yolu hem de yemek borusu kapalı idi. Radyolojik incelemelerin ardından ameliyat planlandı. Ameliyatta solunum yolu ve yemek borusu açıklığı sağlandı. Açıklığın kapanmaması için stent yerleştirildi ve 3 ay beklendi. Şimdi stenler çıkarıldı, hastanın solunum yolu açık ve yemek yiyebiliyor. Hastamıza uygulanan balonla genişletme tedavileri ile süreci takip ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.