Kişiye Özer 'İmar Planı'!

Kişiye Özer 'İmar Planı'!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından onaylanan 15000’lik planların 25Ocak 2013’te askıya çıkarıldıktan sonra askıdan indirilerek 15 Şubat 2013 tarihinde yeniden askıya çıkarıldığı ortaya çıktı.

KİŞİYE ÖZEL PLAN!
1/5000 ölçekli Kumburgaz TEM Bağlantı Yolu Doğusu ve Kartaltepe Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 14.09.2012 gün ve 1922 sayılı kararı ile 10.12.2012 tarihinde onaylandı.

Planlar 25 Ocak 2013 tarihinde askıya çıkarıldı. Daha sonra askıdan indirilerek birkaç kişiye özel arazilerde planlarda değişiklikler ve düzenlemeler  yapıldı. Bu değişikliklerde yeşil alanların kaldırıldığı gelen iddialar arasında. Planlar 15 Şubat 2013 tarihinde yeniden askıya çıkarılarak itiraz süresi de uzatıldı.

İKİNCİ DUYURU YAPILDI!
Büyükçekmece Belediye Başkanlığı daha önce yaptığı duyuruda ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi Saraçhane binasında askıya çıkartılmış olan plana yapılacak itirazların 15.02.2013 tarihine kadar kabul edileceğin’ belirtmişti. Belediye tarafından yapılan ikinci duyuruda ise  ‘askı süresi 15.03.2013 tarihine kadar uzatılmıştır.’ Denildi.

BAŞKANLAR HESAP VERECEK!
Askıdan indirilen planlar birkaç torpilli kişiye özel değişiklikler yapıldıktan sonra tekrar askıya çıkarılıyor. Bu iddialar doğrulanırsa, belediye yasasına aykırı davranıldığından dolayı, önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın sonra da Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün bu durumun hesabını vermeleri gerekiyor.

Haberdar Gazetesii

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.