Konutzedeler İçin Kritik Tarih

Konutzedeler İçin Kritik Tarih

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde binlerce kişi parasını ödediği halde evlerini alamadı.

Esenyurt bölgesinde inşa edilen çok sayıda konut projesinden daire alan binlerce ev sahibinin gözü İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 11 Şubat'ta yapacağı Meclis toplantısında.

Beklenti, emsal oranlarının artırılması. Anılan kararı bekleyen daire sahibi sayısı 10 bin olarak ifade ediliyor. Aileleri ile birlikte bu kitle 40-50 bin olarak hesaplanıyor. Kendilerini 'Esenyurtzedeler' olarak tanımlayan konut sahipleri bir yandan dernekleşme yoluna giderken bir yandan da 11 Şubat'ta yapılacak Meclis toplantısını bekliyor.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre İstanbul'un yeni cazibe bölgesi olarak adı gündeme gelen Esenyurt'ta son 2 yıldan bu yana tam bir 'konut krizi' yaşanıyor. Binlerce aile evlerine kavuşmayı umuyor. Kimi daire sahipleri bir yandan banka kredilerini ödemeye devam ederken, aynı zamanda kira ödemeyi sürdürüyor.
Mağdur edildiklerini söyleyen çok sayıda kişi, durumun kendileri açısından dayanılmaz boyuta eriştiği vurgusu yapıyor. 20 kadar firmanın çeşitli projelerinden daire alan 10 bin kadar olarak ifade ediliyor. Mağdur kitle ise, aileleri ile birlikte 40-50 bin kişi olarak ifade ediliyor. Gözlerin çevrildiği 11 Şubat'taki İbb Meclis toplantısı öncesi Başkan Kadir Topbaş, sorunun çözümü konusunda adımlar atılacağını belirtmişti. Daire sahipleri ve müteahhitlerin beklentisi ise emsallerin yükseltilmesi. Çözüm konusundaki fedakârlığın, müteahhitlerden mi belediyeden mi geleceği şimdilik belirsiz.

Bölgede en çok daire satışı yapan firma Fi Yapı. Şirketin üç büyük projesinde daire bekleyenlerin sayısı 5 bine yakın. Ukra İnşaat'ın ise teslim etmesi gereken 2 bin 600'e yakın daire bulunuyor. Her iki firma da geçtiğimiz aylarda iflas erteleme talebinde bulundu ve mahkemeden tedbir kararı aldırmıştı. İmar soruruna takılan firmalar arasında Osmanlı İnşaat, Bulut İnşaat, Babacan Yapı, Özyurtlar İnşaat, Hasoğlu Yapı, Uluhan Grup gibi firmalar bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.