Kraliçesinin ayakkabısı 43 bin euroya satıldı

Kraliçesinin ayakkabısı 43 bin euroya satıldı

Fransa'nın son kraliçesi Maire-Antoinnette'e ait beyaz ipek ayakkabı, düzenlenen müzayedede 43 bin 750 euroya satıldı.

Fransa'nın en sevilmeyen, ancak bir o kadar da popüler olan kraliçesi Marie-Antoinette’nin ayakkabısı bugün düzenlenen müzayedede satıldı.

Versay’daki müze evi Osenat’ta açık artırmaya sunulan beyaz ipek ve keçi derisinden yapılmış ayakkabının 4,7 santimetre topuğunun bulunduğu, 22,5 santimetre uzunluğunda ve 36 numara olduğu belirtildi.

Müzayedede 35 bin euroya satılan ayakkabı, işletme ücretleri dahil toplam 43 bin 750 euroya mal oldu.

 

MARIE-ANTOINETTE KİMDİR?

Marie-Antoinette (1755-1793) Kutsal Roma İmparatoru I. Francis'in ve Avusturya İmparatoriçesi Maria Theresa'nın kızı idi. 14 yaşında iken Fransa ile diplomatik bir bağlaşma sağlama amacıyla XVI. Louis ile evlendirildi. Başlangıçta Fransa’da sevilmesine karşın, zamanla Avusturya ile bağları kuşku yaratmaya başladı. Marie Antoinette 1778'den sonra "kraliçe" sıfatı ile etkin olarak politika ile ilgilendi. Bastille'in alınmasından sonra Kralı Meclisin reformlarına direnmeye teşvik etmişti. Sarayın harcamaları — Marie-Antoinette'in harcamaları dışında — devlet bütçesinin yüzde 7'sini oluşturuyordu. Kendisi ve Kral Louis XVI giyotinle idam edilirken, 10 yaşındaki oğulları da hapiste öldü. Aileden geriye sadece kızları, Marie Therese hayatta kaldı ve 1796 yılında Avusturya'ya gönderildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.