Küçükçekmece, Soğuksu'da İmara Açıldı

Küçükçekmece, Soğuksu'da İmara Açıldı

Bir zamanlar Küçükçekmecelilerin en önemli piknik ve dinlenme alanlarından biri olan ve Küçükçekmece'de uzun zamandır ne olacağı merak edilen Soğuksu Mevkiği ile ilgili imar planı 12 Ağustos'ta askıya çıktı.

Askıya çıkan imar planına göre Soğuksu'da I. ve III. Derece Doğal Sit Alanında “Konut Alanı”, “Günübirlik Tesis ve Rekreasyon Alanı”, “İlköğretim Tesis Alanı”, “Sağlık Tesis Alanı”, “Dini Tesis Alanı” ve “Park ve Dinlenme Alanı” oluşturulacak. 

Soğuksu Çamlığı olarak bilinen alanın da askıya çıkan bu imar planı kapsamda "Günübirlik Tesis ve Rekreasyon Alanı, Park ve Dinlenme alanı" olarak düzenlenmesi öngörülüyor.

İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün internet sitesinde yayınlanan ilanda şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul İli,  Küçükçekmece  İlçesi, Soğuksu Mevkii, I. ve III. Derece Doğal Sit Alanında “Konut Alanı”, “Günübirlik Tesis ve Rekreasyon Alanı”, “İlköğretim Tesis Alanı”, “Sağlık Tesis Alanı”, “Dini Tesis Alanı” ve “Park ve Dinlenme Alanı” oluşturulmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve  1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı teklifi, Bakanlık Makamı’nın  31.07.2013 tarih ve 7686 sayılı Olur’ları ile 644 sayılı KHK’nın 13/A maddesi uyarınca onanmıştır.

Söz konusu planlar 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi uyarınca   12.08.2013–10.09.2013 tarihleri arasında 1 ay (30) gün süre ile İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü binasında ve internet sayfasında askıya çıkarılmıştır.  İtirazlar İl Müdürlüğümüze yapılabilecektir.

İş bu imar planı değişikliğine ait askı ilan tutanağı tarafımızca düzenlenerek imza altına alınmıştır."

Soğuksu ile ilgili Küçükçekmece Belediye Meclisi'nin 5. dönem 2.seçim yılı 2010 senesi Nisan ayı meclis toplantısında alınan kararda da Küçükçekmece Soğuksu mevkii I. ve III.derece Doğal sit alanı 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı uygulama imar planı yapım yetkisinin Büyükşehir Belediye Başkanlığına verilmesine ilişkin İmar Komisyonu raporu, oy birliğiyle kabul edilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.