Küçükçekmece'de AB Günü

Küçükçekmece'de AB Günü

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, Küçükçekmece Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen "AB Bilgilendirme Toplantısı"na ev sahipliği yaptı.

 Toplantıya Avrupa Parlamentosu 5. Dönem Milletvekili Ozan Ceyhun, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır, Türk Ulusal Ajansı uzmanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.


"Türkler, Avrupa'da güvenle yürüyor"


 Türkiye'nin AB'ye üye olmasından ziyade demokratik ve modern bir ülke olmasının daha fazla önem taşıdığının altını çizen 5. Dönem Milletvekili Ozan Ceyhun, açılış konuşmasında öğrencilere şöyle seslendi:


 "Aslında sizler, Avrupa Birliği gününe gelmediniz. Bu Türkiye'nin geleceğinin günüdür. Avrupa Birliği bizim hedeflerimiz açısından çok değerli. Türkiye'nin hedefi AB'nin standartlarını da aşmaktır. En az bir Norveç standardına sahip olmaktır. Değerli Bakanımız Egemen Bağış'ın Avrupa için söylediği önemli bir sözü vardır: 'Gün gelecek torunlarınız, Türkiye gibi değerli bir ülkeyi nasıl da kaçırdınız?'diyerek sizden hesap soracak. İşte bizler böyle bir yolda yürüyoruz. Günümüz Türkleri artık Avrupa'da güvenle yürüyor. Çünkü vatandaşı oldukları Türkiye iyi bir konumda. Sizlere de tavsiyem bir ağabeyiniz olarak, karşınıza çıkan fırsatları iyi değerlendirmenizdir."


"Aziz Yeniay'a Teşekkürler"


 Ceyhun, toplantıya katkılarından dolayı Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a da teşekkür ederek, " Yeniay zaten bir AB Başbakanı konumunda, çünkü Küçükçekmece'de 700 bin nüfusuyla bir AB ülkesi gibi.
Malta'dan, Lüksemburg'dan Estonya'dan daha kalabalık" diye konuştu.


 Türk Ulusal Ajansı'nın çalışmaları ile ilgili olarak katılımcıları bilgilendiren Ulusal Ajans Uzmanı Canan Kasapoğlu Önder ise gençlerin hibe programlarından yararlanması gerektiğine dikkat çekerek, "Elde ettiğiniz bilgiler ve deneyimler sadece sizin değil, etrafınızın da gelişimine katkıda bulunacak. Yetiştirdiğiniz nesiller, toplum değişimine katkı sağlayacak. ve toplumdaki AB'ye bakış açısının, sizlere sunduğumuz hibelerden yararlanmanızla değişeceğine inanıyorum" dedi.


"Donanımlarımız, ufuklarımızla sınırlıdır"


 Toplantıda Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'da eğitimi çok önemsediklerini vurgulayarak, ilçeyle ilgili önceliklerinin eğitim, kültür ve sanat olduğunu söyledi. Eğitimin olmadığı, kalkınma sürecini tamamlamayan toplumların muvaffak olamayacağını belirten Yeniay, "Eğitim sadece okullardaki eğitim değildir. Bugün Küçükçekmece'de Bilgi Evlerimiz ve Kültür Merkezlerimiz var. Burada binlerce öğrencimiz eğitim alıyor ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerindeki yerini almaya donanımlı bir şekilde geliyorlar. Kültür merkezlerimizde 10 bin gencimiz kültür sanat eğitimi alırken, alt yapımızda 57 bin kişilik eğitim ordumuz var. Bu toplum, bir ülkeyi taşıyacak kapasitededir. Donanımlarımız ufuklarımızla sınırlıdır. Bizler artık kabuğumuzu kırmak zorundayız. ve gençlerimiz, sıra arkadaşlarıyla değil Japonya'daki ABD'deki gençlerle rekabet edecek duruma gelmelidir" diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.


Programlara başvurmak isteyenlere dikkat 


 Programın devamında ulusal ajans temsilcilerinden ve üyelerinden Mustafa Erdoğan öğrencilerle tecrübelerini paylaşarak, gençlik programlarına nasıl başvurulacağını ve sağladığı avantajları anlattı. Erdoğan AB Gençlik programları ile ilgili öğrencileri bilgilendirirken, keyifli sohbetiyle öğrencilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Mustafa Erdoğan, programlara başvurmak isteyen gençlerin Türk Ulusal Ajansı web sitesinden ayrıntılı bilgi edinebileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.