Küçükçekmece'nin değeri daha da artacak

Küçükçekmece'nin değeri daha da artacak

Küçükçekmece Belediyesi, Marmara Denizi ile göl arasında kalan bölüm için Dubai’deki Palmiye Adası’nın benzeri bir proje geliştirdi.

Küçükçekmece'nin, "İç Kumsal" adı verilen bölgesine yönelik geliştirilen projede Küçükçekmece Gölü ile Marmara Denizi’nin birleştiği alanında lüks villa ve rezidansların yanı sıra marina, oteller, tema park ve akvaryum gibi turizm tesisleriyle donatılması planlanıyor.

Küçükçekmece Belediyesi
, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan iznin alınmasıyla halktan ‘olur’ alarak yatırımcılarla görüşmeye başlayacak.
Projenin 5 milyar dolarlık bir yatırımla hayata geçirileceğini ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “Dubai’deki Palmiye Adalara benzeyen yerleşimler var. Bu projeleri biz geliştirdik, yabancı yatırımcılar var, teklifler geliyor.

Bütün bunların hepsi sonuçta halkın onayıyla oluşacak. Projemizi hazırlayıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdik. Kısa zaman içerisinde iznimizi alıp bunu halka soracağız. Kanal İstanbul Küçükçekmece Gölü’nden başlarsa projemizi buna göre revize edecek şekilde planlandırdık” ifadelerini kullandı.

"Belediye bütçesinden de para koyacağız"

Küçükçekmece’deki kentsel dönüşüme yönelik olarak bir model oluşturduklarını anlatan Aziz Yeniay, bu kapsamda belediyenin bütçesinden dönüşüm için para koyacaklarını açıkladı. Küçükçekmece Merkez, Kanarya ve Fatih mahallelerinde kentsel dönüşümün başladığını belirten Yeniay, “Biz İstanbul’da sınırlara gelmiş, 3’leri bulmuş yoğunluk alanlarında 1 kat bile yoğunluğu artırmış olursak, başka bir facianın kapısını aralarız.

Kültür merkezi yatırımlarına mola vereceğiz

Yerel yönetimler dönüşümü sübvanse etmek zorunda. Kültür merkezlerimiz gibi yatırımlara artık mola veriyoruz. Özellikle Arenamega projesiyle bunlar yeteri kadar oluştu. Artık kaynaklarımızın önemli bir bölümünü dönüşüme aktaracağız. Bu projesine göre dönüşüm maliyetinin yüzde 30’unu bulabilecek” dedi.

"Metrekare birim fiyatı 5 bin doların üzerine çıkacak
"

 ‘Vatandaşın yeri çok kıymetli ancak plansız yapılaşmalarla biz bunu kıymetsizleştirmişiz’ diye konuşan Yeniay, “Şu anda Küçükçekmece merkezde metrekaresi bin liraya konut satılıyor. İstanbul’un merkezinde bu olur şey mi? Hemen yanındaki ilçelerde metrekaresi 5 bin liraya satılıyor. Biz bunlarla ilgili doğru projeleri hazırladığımız takdirde buranın değeri kendini katlayacaktır” dedi. Yeniay, şu anda dönüşüm çalışmaları başlayan Fatih, Kanarya ve Merkez bölgelerinde en fazla bin lira olan metrekare birim fiyatının 5 bin doların üzerine çıkacağını ifade etti.

"Küçükçekmece Gölü'nün temizlenmesi rayiç bedeli artıracak"

Son yıllarda adı bataklıkla ve kirlilik ile anılan Küçükçekmece Gölü’nde 2 yıl içerisinde yüzülebilir hale getirileceğini belirten Aziz Yeniay, oturum için uzak kaçılan kıyıların artık yatırım çekeceğini belirtti. Yeniay, “Kıyı ile planlamamızı yaptık, ruhsat aşamasına gelmiş birçok proje bulunuyor. Bugün metrekare birim fiyatları bin liralar seviyesinde. Olması gereken rakam ise göl kenarında olması nedeniyle 7-8 bin liralar civarında. Bu iki yıl içinde olacak” dedi.

Halkalı'ya 5 yıl içinde 50 bin markalı konut yapılacak


Küçükçekmece'nin son yıllarda en gözde yerleşim yerlerinden biri olan ve birçok markalı konut projesine ev sahipliği yapan Halkalı, Atakent bölgelerinde markalı projelerin sayısının artacağını söyleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “Sinpaş, Eroğlu, Soyak, Avrupa Konutları gibi markalar geldi. Mevcut 20 bin konuta, yapımı devam eden 10 bini daha katılacak. 5 yılda buraya en az 50 bin konut gelecek” dedi.

15 yılda 51 bin bina dönüşecek

Kentsel dönüşümde ilçeyi 20 bölgeye böldüklerini belirten Aziz Yeniay, burada 15 yıllık planlama yaptıklarını ifade etti. Başkan Yeniay, “Buralarda 51 bin 96 yapı var, bunları dönüştürmeyi hedefliyoruz. Ancak bu yetmiyor. İlçedeki yapı stokumuz 100 bin. Eğer  50  bini biz dönüştürürsek geri kalanı kendi dinamikleriyle dönüşecektir” dedi.  Aziz Yeniay, kendisinin görevden ayrılması halinde projenin devam edeceğini belirterek, “Bu devletin bir projesidir. Attığımız adımlar yürüyecek” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.