Kudsi Erguner - Kamran İnce "Gece Vardiyası” konserleri'nde

Kudsi Erguner - Kamran İnce "Gece Vardiyası” konserleri'nde

Sabancı müzesini ev sahipliğinde gerçekleşecek olan “Gece Vardiyası” konserleri 21 -22 Aralık'ta klasik Osmanlı ve Tasavvuf müziği konusunda uzun yıllardır gerçeklestirdiği konserler ve yayınladığı CD’lerle hem uluslarasi bir üne sahip olmuş, Kudsi Ergun

Kudsi ErgunerNeyzen Kudsi Erguner, klasik Osmanlı ve Tasavvuf müziği  konusunda uzun yıllardır gerçeklestirdiği konserler ve yayınladığı CD’lerle hem uluslarasi bir üne sahip olmuş, hem de geleneksel müziğimize evrensel bir boyut kazandırmıştır.

Türk Tasavvuf Müziği'nin ana enstrümanı  neyde, Mevlevi geleneğinin devamı olan "Erguner" ekolunun son temsilcisi Ulvi Erguner’in yetiştirdiği tek sanatçıdır.

Mevlevi ayinlerinin Fransa, Ingiltere ve Amerika’da 1970, 71 ve 72 yıllarında yapilan ilk tanıtımlarına katılmış yine aynı yıllarda TRT Istanbul radyosunda sanatçı olarak görev yapmıştır.

1973 yılından itibaren yerleştiği Paris kentinde, müzik çalışmalarının yanı sıra, mimarlık ve müzikoloji öğrenimi görmüş ve her iki konuda da doktora çalışması gerçekletirmiştir.

21 Aralık 2012 20:00 - 22 Aralık 2012 20:00

Sakıp Sabancı Müzesi, İstanbul

Bilet Fiyatları
1. Kategori - 112.00 TL
2. Kategori - 89.00 TL
3. Kategori - 67.00 TL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.