Kurtuluş’taki duyarlı vatandaşların mağduriyeti

Kurtuluş’taki duyarlı vatandaşların mağduriyeti

Şişli Belediyesi, Nisan ayında Kurtuluş Mahallesi Türkbey Sokakta klimaların dış ünitelerinin kötü görüntü oluşturuyor gerekçeleriyle sökülmelerini istemişti. Bu açıklamadan hemen sonra klimasını söken Türkbey Sokak sakini Gülsüm Batı, astım hastası anne

Gülsüm Batı, annesinin astım hastası olduğunu ve klimalarını söktükleri için çok büyük mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.  Gülsüm Batı, “Biz duyarlı vatandaşlarız. Böyle bir şey açıklandığında hemen gidip 320 TL vererek klimamızı söktürdüm. Üstelik annem astım hastası. Yaz boyunca annemin rahat etmesi için bir sürü şey denedim ve 800 TL harcadım. Fakat aradan aylar geçmesine rağmen, kimsenin kliması sökülmedi. Belediye’nin tutarsız davranışları yüzünden olan biz duyarlı vatandaşlara oldu” şeklinde konuştu.

“ÖZEL KALEM TELEFONU YÜZÜME KAPATTI”

Gülsüm Batı, klimalarını sökmeyen vatandaşları şikayet etmediklerini sadece Belediye’nin neden bu şekilde tutarsız davranıp kendilerini mağdur ettiklerini sordu.  Batı bu durumu Belediye’de yetkililere de ilettiğini fakat karşılık olarak geçiştirici cevaplar aldıklarını söyledi. “Özel kalemle telefonda konuşup durumu anlattığımda bana ‘olması gerektiği gibi oldu’ dedi ve ters cevap vermeme rağmen telefonu yüzüme kapattı. Daha sonrasında Vasken Cemil Barın’ı aradım. Ona durumu anlattım. “Sizde takın o zaman, arkadaşlara söyleriz idare ederler. Eğer bize net bir cevap verip, kentsel dönüşüm yapılacak ve belli bir tarihe kadar herkesin klimasının söküleceğini söyleselerdi gam yemezdik. Ama kimsenin kliması sökülmezsek biz neden yaz boyunca bu mağduriyeti yaşadık?” diyerek düşüncelerini ifade etti.

“SARIGÜL HERKESE BABA EDASI GÖSTERİYOR, FAKAT BİZİMLE İLGİLENMİYOR”

Gülsüm Batı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün baba edası göstererek herkese yardım ettiğini, fakat kendilerinin mağduriyetleriyle ilgilenmediğini söyledi. “Gittiğim zaman gözlemlediğim kadarıyla, Sarıgül herkese baba edası göstererek ilaç yardımı vb şeyler yapıyor.  Bende emekli biriyim. O kadar masraf yaptım. Madem öyle bana da dış ünitesiz klimalardan taktırsın annem için onu talep ediyorum. Bunu söyledim. Tamam iletiriz dediler. Aylar geçti ses çıkmadı. Açtığım telefonlardan hiç mantıklı bir cevap gelmedi. Bütün yaz anneme nefes aldırmak için uğraştım. Çok mağdur oldum. ”diyerek düşüncelerini dile getirdi.

“SARIGÜL’ÜN SÖZÜNÜ DİNLEMEMİZ SUÇ MU OLDU?”

Türkbey Sokak sakini olan Şükrü Bey’de aynı durumdan muzdarip olduklarını belirterek “Klimaların kaldırılması açıklandıktan birkaç gün sonra tebligat geldi. Biz de tabi kaldırdık. Son günün 1 Ekim olarak açıklanmasına rağmen hiçbir vatandaşın kaldırmadığını gördük. Yaz boyunca mağdur olan biz olduk. Çok işlek bir cadde olduğu için camlarımızı da açamadık. Böyle bir şey yapılacaksa madem kışın yapılsaydı. Belediye Başkanı olarak konuşan Sarıgül’ün sözünü bir vatandaş olarak dinlememiz suç mu oldu?” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.