Link Kısaltma Nedir?

Link Kısaltma Nedir?

Link Kısaltma Nedir?

 

Link kısaltma; sayfa URL’lerinin kısaltılması için uygulanan bir yöntemdir. Avantajları dezavantajlarına göre daha fazla olduğu için birçok web site sahibi link kısaltma yapmayı tercih etmektedir. Link 24 olarak web sitelerinin linklerinin orijinal halleri bozulmadan daha kısa link oluşturmaktayız. 200 karakterli bir linkin 15 karaktere kadar düşebilmesi dahi link kısaltma yaparak mümkün olmaktadır. Link shorter ismi ile de bilinen bir yöntemdir. Sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebilecek bir işlemdir. Link 24’ün sitesi ziyaret edildiğinde kısaltılacak olan URL boş kutucuğa yapıştırılmalıdır. Ardından kısaltın butonu ile onay verildiğinde kısaltılmış olan URL’nin de bulunduğu bir tablo açılmaktadır ve bu URL ile ilgili istatistiklere ulaşılabilmektedir.

Link Kısaltma Servisinin Tarihi

URL kısaltma servisleri 2002 yılı ile beraber ortaya çıkmıştır. Tarihteki ilk link kısalt servisi ise TinyURL olmaktadır. Zaman içerisinde kullanıcıların ilgi göstermesi ile beraber link kısaltma servisleri daha da popüler hale gelmişlerdir. Hatta kullanıcılar tarafından oldukça etkileyici bir fikir olarak görülmüştür. İlerleyen zamanda birçok link kısalt servisi ortaya çıkmıştır. Link 24 olarak günümüzde oldukça tercih edilen, kapsamlı ve güvenli link kısaltma hizmeti sunan bir servis olmaktayız. Dünya standartlarında güvenlik önlemleri almamızın yanı sıra, kısaltma yapılan linklerin tıklanmaları ile ilgili detaylı analiz ve raporlara ulaşılabilmesini de sağlamaktayız. Ortak çalışma yönetim panelimiz sayesinde bütün ekibin kısaltılan linkler ile ilgili analizleri takip ederek link yönetimi yapabilmesi mümkün olmaktadır.

Link Kısaltma Servisinin İşlevi

Link kısaltma servisi olarak sunduğumuz avantajlar şu şekildedir:

  • Hem internette hem de sosyal medya yayınlarında link paylaşımı yapıldığında; linklerin gereğinden fazla uzun ve karmaşık durmasının önüne geçilmektedir. Bu sayede çok daha estetik bir görünüm elde edilmektedir.
  • Normal URL linklerinin karakter sayısı oldukça fazla olduğu için Twitter ve SMS gibi karakter sorunu olan yerlerde problem yaratabilmektedir. Ancak link kısaltma ile bu problemin önüne geçilebilmektedir.
  • Linklere kaç kere tıklandığı, linklere tıklayan kişilerin kullandıkları kanalların neler olduğu, hangi cihazlar üzerinden linklere tıklanmanın tercih edildiği gibi istatistiki bilgilere ulaşılabilmektedir. Bu bilgilerin yer aldığı detaylı analizler Link 24 sayesinde görülebilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.