Logosu değişen İTO’da başkanlık provası

Logosu değişen İTO’da başkanlık provası

İstanbul Ticaret Odası, seçimlere birkaç hafta kala yarım asırlık logosunda değişime gitti. Yeni logolarla yapılan rozet töreni bir başka değişimin de sinyalini verdi. Yeniden adaylık düşünmeyen Murat Yalçıntaş, ilk rozeti en güçlü başkan adayı İbrahim Ça

İstanbul Ticaret Odası, seçimlere birkaç hafta kala yarım asırlık logosunda değişime gitti. Yeni logolarla yapılan rozet töreni bir başka değişimin de sinyalini verdi. Yeniden adaylık düşünmeyen Murat Yalçıntaş, ilk rozeti en güçlü başkan adayı İbrahim Çağlar’a taktı.

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) yarım asırlık logosunu değiştirdi. Seçimlere birkaç hafta kala yaşanan bu değişim, bir başka değişime daha işaret etti. Yeni logolarla yapılan rozet töreni, başkanlığın da adeta devir teslim havasına dönüştü. Tören sırasında tekrar aday olmayacağını açıklayan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, ‘yeni logolu ilk rozeti’ başkan adayları arasında ismi geçen İbrahim Çağlar’a taktı. İbrahim Çağlar’ın MÜSİAD’ın danışma kurulunda uzlaştığı isim olduğu için, seçimlerde en güçlü isim olarak öne çıktığı belirtiliyor. Toplantı sonrası STAR’ın sorularını yanıtlayan Yalçıntaş, yeni isimlerin görevi devralmasının daha doğru olduğunu kaydederek, yeniden başkan olmayı arzu etmediğini belirtti.

Kurumlarda devamlılığın esas olduğunu vurgulayan Yalçıntaş “Bu bir bayrak yarışıdır, ben 8 sene bu bayrağı taşıdım ve şimdi bu bayrağı bu görevi benden daha iyi yapacağına inandığım bir arkadaşa teslim etmeyi çok arzu ediyorum” dedi. Bundan sonraki dönemde işlerine devam etmeyi planladığını kaydeden Yalçıntaş, üretim planlaması üzerine doktorasını tamamladığını hatırlatarak, en büyük isteğinin üniversitede ders vermek olduğunu söyledi.

Yeni logoda Selçuklu izi

Yeni logo hakkında da bilgi veren Yalçıntaş, grafik tasarımcı Bülent Erkmen’in hazırladığı yeni logonun Anadolu topraklarının büyük ticari birikiminin üzerine oturduğunu söyledi. Murat Yalçıntaş “Logoda yer alan Anadolu Selçuklusu sekizgeni ve geçmişin ticaret geleneği olan ahiliğe dayanıyor. Yeni logo İTO’nun temsil ettiği 8 misyon üzerine kurulu. Uçların merkezde buluşması ise farklı görüşlerin yaklaşımlarının bir noktada tek hedefe yönelmesini anlatıyor” diye konuştu.

Alışkanlıklarını terk etmek istemeyenler var

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, oda ve borsa seçimleri öncesi uygulamaya giren yeni NACE sistemini eleştiren bazı İSO üyelerine sert yanıt verdi. Bazı İSO üyelerinin meslek komitelerinin birleştirilmesi üzerine temsil haklarının azaldığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Yazıcı, şunları söyledi: “Yeterli sayıyı oluşturmayan faaliyet alanları ile ilgili ya dikey ya da yatay birleştirme oldu. Bunun sarsıntısı olur, olacak. Alışkanlıklarını terk etmek istemeyen kesimler tepki verecek. Bu kadar önemli bir şey içerisinde ufak tefek şeyler düzeltilir. Ama bu çalışma Türkiye için bir kazanımdır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.