Maltepe Belediyesini Terleten Sorular

Maltepe Belediyesini Terleten Sorular

Nasıl ki Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin bilet ve salon ücretlerini ilgili komisyon belirliyor. Şimdi bu spor merkezinde fitness salonu hava parası bedel ile iki firma kapışıyor. Burası bir spor merkezi sonuçta bu meclisin komisyonu tarafından maddi dur

Maltepe Belediyespor’un Kayseri’de katıldığı bir organizasyonda sporcuların konakladıkları otelin Kulüp başkanı tarafından ücretlerin ödenmediğini  ve otel yetkililerinin ise yasal yollardan alacaklarını tahsil etme yoluna gittiklerini, bununla beraber Ankara’da düzenlenen Avrupa şampiyonasına katılan Dilara Arslan ve Kaan Soylu adında ki genç lisanslı sporcuların ödenek verilmemiş tüm masrafları aileleri tarafından karşılandığını meclis kürsüsünden dile getiren Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Muhammet Ali Çavuşoğlu, bağışlar ile birlikte 2 milyon 200 bin Tl yıllık geliri olan bir kulübün neden böyle bir olay ile karşılaştığı sorusunu başkanlık makamına sordu.

Öte yandan Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Muhammet Ali Çavuşoğlu, Maltepe’de faaliyet gösteren Halkın Gelişimi isimli derneğin Başkanlığı’nı Maltepe Belediyespor Başkanı tarafından yürütüldüğünü ve Derneğin kuruluşunda ki adresin Türkan Saylan Kültür Merkezi kat :3 yani Maltepe Belediye Başkanı’nın Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ki adresinin olduğunu kürsüden dile getirdi. Çavuşoğlu “Bunun açıklanır izah edilir bir tarafı varmı dır?” dedi.

Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Muhammet Ali Çavuşoğlu tarafından Eylül ayı ilk toplantısında başkanlık makamına sevk edilmesi üzere okuduğu soru önergesi şöyle;

“Son bir aydır Maltepe’deki bazı  sade vatandaşlarımızın isteği üzerine görüşmelerim oldu. Bu görüşmeler sonrası aldığımız bilgileri teyit etme amacı ile yine Kayseri İbis Otel’in yetkililerinden Maltepe’deki bazı sağduyulu insanlara kadar görüşmelerimize devam ettik.


Maltepe Belediyespor’un paravan bir şirket gibi kullanıldığı bu şekilde milyon TL lerin bir dernek üzerinden ranta döndüğünü Maltepe Belediyespor’un bünyesinde sporcuların ödenek yetersizliğinden yaşadığı sıkıntıların kamu oyunda konuşulması sonrası bizde Meclis üyesi sorumluluğu gereği bu vahim durumu Maltepe ilçesi ve halkı adına meclise taşımak için çalışmalar yaptık.


Maltepe’deki amatör spor kulüplerinin ihtiyaçlarını sıkıntılarını görmezden gelen umursamayan CHP’li Maltepe Belediyesi tüm olanaklarını sonuna kadar Maltepe Belediyespor’a sunmuştur. 500 bin  TL’ye varan bazı reklam gelirleri  1 milyon 300 bin TL’ si  kurbanlık alan geliri ve diğer bağışlarla beraber 2 milyon 200 bin TL  civarı yıllık geliri olan Maltepe Belediyespor’un bünyesinde barındırdığı  genç sporcular ise ödenek yetersizliği yüzünden tüm ihtiyaçlarını kendi ailelerinin katkılarıyla karşılamaktadırlar.

 1-5 Temmuz tarihlerinde Kayseri’de yapılan Türkiye şampiyonasına katılan Maltepe Belediye Spor,kendi kulüp başkanının rezervasyon yaptığı Kayseri İbis Otel’de konaklamıştır. Otel yetkilileri defalarca Maltepe Belediye spor yetkililerine resmi yazıları yazmasına rağmen otel konaklama ücretini tahsil edemediği için Maltepe Belediyespor’u mahkemeye vermiştir.

Bununla beraber Ankara’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’na katılan Dilara Arslan ve Kaan Soylu adında ki genç lisanslı sporcularımıza ödenek verilmemiş tüm masrafları aileleri tarafından karşılanmıştır. Bu iki başarılı sporcumuzun aileleri bu ilgisizlik karşısında Üsküdar Belediye Sporla temasa geçerek çocuklarının 01.01.2014 tarihinden itibaren Üsküdar Belediye sporun lisanslı sporcuları olması konusunda anlaşmışlardır.


Kocaeli Gölcük Belediye’si tarafından mali sıkıntılardan dolayı aralarında Balkan şampiyonu Kübra Eren isimli genç kardeşimizle beraber 10 sporcu kardeşimiz eşofman yeme içme konaklama ulaşım ihtiyaçlarının karşılanması sözüyle Maltepe Belediye spor’un lisanslı sporcuları olmuş yaşanan bir çok sıkıntıdan dolayı bu 10 sporcumuzu gölcük belediyesi 01.01.2014 tarihinde geri çekme kararı almıştır.


02-05 Eylül tarihleri arası yani bugün başlayan Karaman ilimizde düzenlenen minikler Türkiye şampiyonasına 8 minik sporcumuz katılacaktır. Aileler yaşanan sıkıntılardan dolayı kulüp başkanı ile görüşmek istemiş ama sekreteri kulüp başkanının aldığı prensip  kararından dolayı velilerle görüşmeyi kabul etmemiştir.Kulüp başkanının sekreteri tarafından yapılan bilgilendirme de  Maltepe Belediyesi ve Maltepe spor kulübu tarafından bu turnuvaya bir ödenek ayrılmadığı söylenmiş minik sporcularımız ve aileleri maddi imkansızlıklardan dolayı ciddi sıkıntılara katlanarak Karaman ilimizdeki turnuvaya katılmıştır.


Sahada yaptığımız araştırmalar da yıllık 3 , 3 milyon 500 bin gibi bir maddi güce ulaşan ama 2 milyon 200 bin civarında bir bütçesini  teyit ettiğimiz Maltepe Belediye Spor’un lisansı sporcularının içler acısı durumu az önce anlattığım gibidir.


Şimdi 2 milyon 200 bin bütçeye ulaşan bu kulüp bu duruma nasıl düşer diye araştırma yaptığımızda karşımıza çıkan manzara aynı. Bahadır Erdoğdu Zihinsel Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezinin yapısına benzer bir yapıyla karşılaştık.

Nedir bu yapı?
Bahadır Erdoğdu’da bildiğiniz üzere Belediye merkezin işletilmesi ile alakalı bir dernekle sözleşme imzalıyor.Dernekte işletmeye karar veriyor.Bahadır Erdoğdu’da herhangi bir sıkıntı yada araştırmaya konu bir durum yaşandığında bununu tek sorumlusu derneğin yönetim kurulu üyeleri olacak.Tüm Maltepe çok iyi biliyor ki Bahadır Erdoğdu Engelliler Merkezinin işletmesini yapan kurumu bulan CHP’li Maltepe Belediyesini yönetenler.Biz dernek başkanı ile konuştuğumuzda bize belediye kardan %6 kazanç teklif etti bizde kabul ettik.İşletmeyi nasıl karar verdiniz diye sorduğumuz da  belediye ile işletme zaten konuşmuşlardı bizde uygun gördük diye bir açıklama yapmıştı.


Yani burada dernek olası bir araştırma ya  da soruşturma da paravan koruyucu bir kalkan görevi görecekti.

Şimdi Maltepe deki amatör spor kulüplerimizin çektiği onca sıkıntı ve olanaksızlıklara rağmen hiçbir şekilde bu spor kulüplerimize katkı koymayan bu spor kulüplerinde ki 3200 sporcumuza sırtını dönen ve bu insanları hakir gören CHP’li Maltepe Belediyesi kılıflı bir senaryo geliştirerek kendi ticaretlerine kendilerinin açtığı eğitim kurumlarına para aktarmak amacı ile Maltepe Belediyesporu kurmuşlardır. Paravan koruyucu kalkan olarak düşünülen Maltepe Belediyes spor’un  lisanslı sporcularının 2,2 milyon bütçeye rağmen çektikleri sıkıntılar bu kadar aşikarken bu bütçenin nerelere aktarıldığı artık Maltepe kamuoyunda dillendirilen bir konudur.


Maltepe Belediye spor’un başkanı aynı zaman da Halkın Gelişimi adlı derneğinde başkanlığını yapmaktadır.


Bu derneğin kuruluşunda ki adres Türkan Saylan Kültür Merkezi kat :3 olarak gözükmektedir.Yani Maltepe Belediyesi Başkanının makam katıdır.Bunun açıklanır izah edilir bir tarafı varmı dır?


Bu derneğin faaliyetlerinde;
Cumhuriyet dershaneleri
Özel çağın öncüsü sağlık meslek lisesi
Özel çağın öncüsü ana okulu bulunmaktadır. Bu kurumlar bu dernek tarafından kurulmuştur.
Bu üç kurumdan Özel çağın öncüsü sağlık meslek lisesi Maltepe Devlet hastanesinin arkasında bir binada yıllık 8.000 TL sı bedelle öğrenci kayıtlarına başlamıştır.


Özel çağın öncüsü ana okulu da Zümrütevler mahallesinde faaliyetini devam ettirmektedir. Bu tespitleri yaptığımız da zaten CHP  içinde de alenen konuşulduğu üzere Maltepe Belediye Spor’a tahsis edilen bütçenin Özellikle özel çağın öncüsü sağlık meslek lisesinin ve özel çağın öncüsü anaokulunun binalarının kiralanmasında, tadilatlarında, dekorasyonun da ve diğer tüm personel ve bina giderlerinde kullanıldığı CHP’li arkadaşlarımız tarafından da kabul edilen bir durumdur.

SORULAR :


1-Maltepe Belediye Spor’un yönetim kurulu kimlerden oluşmaktadır?

2-Maltepe Belediye Spor’un başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin görev aldığı diğer dernek ya da kurumlar hangileridir?

3-Maltepe Belediye tarafından resmi,bağış ve kurban alanları olarak üzere Maltepe Belediye Spor kulübüne tahsis edilen yıllık bütçe ne kadardır?

4-Maltepe Belediye Spor’un bünyesinde faaliyet gösteren branşlarda ki lisanslı sporcu sayısı kaçtır?

5-Maltepe Belediye Spor’un bugüne kadar katıldığı faaliyetlerde kullanılmak üzere harcanan bütçe resmi evraklar üzerinden ne kadardır?

6-Maltepe Belediye Spor’un lisanslı sporcularının katıldıkları turnuva ve yarışmalarda ulaşım konaklama konularında Maltepe Belediyesine hangi şikayetler iletilmiştir?.Bunlarla alakalı hangi çalışmalar yapılmış hangi yaptırımlara gidilmiştir?

7-Kayseri’de düzenlenen organizasyon için bizzat Maltepe Belediye Spor kulübü başkanı tarafından rezervasyonları yapılan Maltepe Belediye Spor’un konakladığı Kayseri İbis otel yetkilileri defalarca bilgilendirme yapmamıza rağmen konaklama bedelini kendilerinden tahsil edemedik ve bu durumu adli makamlara taşıdık mahkeme yoluyla hakkımızı almak zorunda kalıyoruz diye ifade kullanmaları karşısında ki tavrınız tutumunuz ne olmuştur?CHP’si Maltepe Belediyesi tarafından kurulan Maltepe Belediye Spor’un 2,2 milyon bütçesine rağmen konaklama üçretini ödememesinin Maltepe ilçesine yaşattığı itibar ve prestij kaybını neyle izah edeceksiniz  ve prestij kaybını nasıl tamir edeceksiniz?

8-Maltepe amatör spor kulüplerimiz de lisanlı sporcu sayısı 3200 kişidir.Bu genç kardeşlerimizin ve bağlı bulundukları spor kulüplerimizin çok ciddi maddi sıkıntıları olmasına rağmen bu güne kadar sporcu kardeşlerimize ve amatör spor kulüplerimize hangi maddi yardımlar yapılmıştır hangi olanaklar sağlanmıştır?.Bu güne kadar Maltepe Belediye Spora tahsis edilen bütçe kaç Milyondur?


9-Belediye başkanının basın da yer alan açıklamalarını dikkatle incelediğimiz de  Halkın Gelişimi derneği tarafından açılan eğitim kurumlarına olan ilgi ve alakasını görüyoruz.Belediye başkanı olarak bu eğitim kurumlarında ki eğitmenlerin belirlenmesi binalarının seçilmesi ve bu derneğe yapılan bağışların oluşmasında ki katkınız nedir?

10-Halkın Gelişimi derneğinin dernek merkezi olarak Türkan Saylan Kültür Merkezi kat :3’ü yani Belediye başkanlık makamını veya Maltepe Belediyesi Kültür Merkezini adres olarak göstermesini nasıl izah ediyorsunuz? Bu durumun kanuni bir açıklaması var mıdır?


11-Maltepe Belediye Spor’a tahsis edilen bütçenin özel çağın öncüsü eğitim kurumlarına kaydırılması konusu Maltepe kamuoyunda konuşulmaya başlandığında CHP’li arkadaşlarımızın dile getirdiği şikayetler sonrası gösterdiğiniz tutum ve tavır nedir? Bu konunun konuşulması sonrası Maltepe’de CHP’sinde siyaset yapan eski ve yeni arkadaşlarımıza karşı bir gurup tarafından sözlü telkinler yapılmış mıdır? Bu konuda ki düşünceniz nedir?


12-Maltepe amatör spor kulüpler birliği üyesi Girnespor’umuzun başkanı yönetim kurulu ve taraftarlarına Girne mahallesinde yapılan tesislerle alakalı sözler vermenize rağmen; Ben burayı Maltepe Belediye spor’a tahsis edeceğim burada sizin çocuklarınız değil bizim çocuklarımız spor yapacak derken; Sayın başkan bizim çocuklarımız dernek kimleri sizin çocuklar derken  kimleri kastettiniz? Milletimizin çocuklarının tamamı bizlerin evlatları ve gelecek nesilleri değil mi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.