Maltepe'de şu an için CHP lider

Maltepe'de şu an için CHP lider

ORC şirketi tarafından yapılan anket çalışmasında 2014 yerel seçimlerinde vatandaşa hangi partiye oy verecekleri soruldu. Maltepe’de CHP önde çıktı

Yerel seçimler yaklaştıkça araştırma şirketleri de seçmenin tavrını belirlemek için anket çalışmalarına hız verdi. ORC araştırma şirketi bu kapsamda İstanbul ve ilçelerini kapsayan çalışmasının sonuçlarını paylaştı. AK Parti'nin büyük önem verdiği ve  'emanet' olarak nitelendirdiği Maltepe Belediyesi için de göstergeler yine CHP'den yana oldu. Ankette vatandaşa "Yerel seçimlerde ilçe belediye başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisi" diye soruldu. Maltepe'de ankete katılanların yüzde 48.6'sı CHP derken yüzde 35.5'i AK Parti cevabını verdi. Ankete katılanların yüzde 3.5'i MHP, yüzde 2.1'i BDP'den yana tercihini kullanırken diğer partilere oy vereceklerini açıklayanların yüzdesi ise 2'de kaldı. Maltepe'de belkide seçimin kaderini belirleyecek kararsızların oranı ise küçümsenmeyecek derecede. Zira ankete katılanların yüzde 8.3'i kararsız ve henüz tercihini bilmediğini söylüyor.

 

Öte yandan İBB Başkanlığı için de  seçmenin yine tercihini AK Parti'den yana kullanacğı görülüyor. Zira araştırmaya katılanların yüzde 42.6'sı AK Partiye oy vereceğini söylerken yüzde 33.8'i ise tercihini CHP'den yana kullanacağını söylüyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.