Maltepe’den ‘Kadına Karşı Şiddete Dur De’ kampanyası

Maltepe’den ‘Kadına Karşı Şiddete Dur De’ kampanyası

Maltepe Belediyesi çalışanları 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde “Kadına Karşı Şiddete Dur De, Turuncu Giy” kampanyası kapsamında turuncu tişört giydi

Maltepe Belediyesi çalışanları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Maltepe Belediyesi binası önünde bir araya geldi. Çalışanlar, “Kadına Karşı Şiddete Dur Diyoruz, Maltepe’yi Turuncuya Boyuyoruz” sloganıyla kadına yönelik şiddete dikkat çekti. Belediye personeli ‘Kadına Karşı Şiddete Dur De’ baskılı turuncu tişörtleri giyerek belediye binası önünde pankart açtı.

“ŞİDDETE MARUZ KALMALARINI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Kadına şiddete karşı her bireye sorumluluk düştüğünü ifade eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bugün Maltepe Belediyesi emekçileriyle bir aradayız. “Dünyada Kadına Şiddete Hayır” sloganıyla başlayan bu ortak dayanışmanın Maltepe’deki eyleminde bulunuyoruz. Tabi günümüzde hala kadına şiddetin konuşuluyor olmasının ayıbını yaşıyoruz. Annemiz dediğimiz, sevdiğimiz dediğimiz, yoldaşımız dediğimiz, kendisinden çok şey öğrendiğimiz, öğretmenimiz dediğimiz kadınlara karşı özellikle erkeklerin ülkemizde her geçen gün biraz daha artan şiddete maruz kalmalarını anlamak mümkün değil. Bu noktada hepimize büyük sorumluluklar düşüyor.” şeklinde konuştu.

“SEVGİNİN OLDUĞU YERDE ŞİDDET OLMAZ”

Şiddete karşı mücadelenin değil sevgiyi yeşertmek gerektiğini belirten Kılıç, “Sevginin olduğu yerde şiddet olmaz. Bunun bir bütün olarak ele alınıp özellikle hükümet politikasına dönüştürerek bu konuda pozitif bir ayrımcılık yapılması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü ülkemizde özellikle son yıllarda sürekli kadınlarımız şiddet gördüğü, yaşamını yitirdiği, katledildiği, tecavüze uğradığı, taciz edildiği bir ortamı yaşıyoruz. Bunun bir an önce son bulabilmesi hepimizin daha yakın bir dayanışma içerisinde etkin bir rol alması gerektiğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

1717.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.