Market hırsızlarına suçüstü

Market hırsızlarına suçüstü

İstanbul'da, girdikleri marketlerin kasalarını oksijen kaynağı ile açarak hırsızlık yaptıkları öne sürülen 2 kişi, polis ekiplerince yakalandı.

Sevk edildikleri mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderilen zanlıların bir markette gerçekleştirdikleri hırsızlık, saniye saniye kameralara yansıdı. Yüzlerini şapka ve maske ile kapatan şüphelilerin, soygun öncesi güvenlik kamerasını farklı yöne çevirmeleri dikkat çekti. 

Beylikdüzü'nde devriye görevi yapan polis ekipleri, 3 Aralık günü bir marketin kapısının açık olduğunu fark etti. Bölgede önlem alan polis, Evren A.'yı (30), elinde marketten çaldığı sigara paketleriyle suçüstü yakaladı. Evren A.'nın gözaltına alınması esnasında bölgedeki bir otomobilin olay yerinden uzaklaştığını fark eden polis, aracın peşine düştü. Takip esnasında kaza yapan araçtan inip yaya olarak kaçmaya çalışan İbrahim D. de (39) polis ekiplerince gözaltına alındı. 

SARIYER VE KAĞITHANE'DE
Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'ne getirilen zanlılardan İbrahim D.'nin 2 ay önce bir yaralama suçundan yattığı cezaevinden izinli olarak çıktıktan sonra firar ettiği ortaya çıktı. Zanlıların marketlere girerek oksijen kaynağı ile kasaları açtıkları ayrıca vitrinlerde bulunan sigaraları çaldıkları öğrenildi. İstanbul'un çeşitli ilçelerinde gerçekleşen market soygunlarını mercek altına alan polis, zanlıların 29 Ekim'de Sarıyer'de, 19 Kasım'da Kağıthane'de bir markete girerek hırsızlık yaptıklarını ortaya çıktı. Ayrıca zanlıların hırsızlıklarda kullandıkları otomobilin de Bahçelievler'den çalındığı tespit edildi. 

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuklanıp cezaevine gönderildi. Zanlılarla birlikte hırsızlık yaptığı belirlenen bir kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. 

Zanlıların Sarıyer Zekeriyaköy'deki bir markette gerçekleştirdikleri hırsızlık, iş yerinin güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Levye ile kapısını açtıkları depo bölümünden yönetici odasına geçen şüpheliler, buradaki kameraya ellerindeki levye ile müdahale edip, görüntü alınmasını engelledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.