Marmara Belediyeler Birliği toplandı

Marmara Belediyeler Birliği toplandı

Marmara Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı, Bağcılar Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapıldı.

 Birlik Başkanı Recep Altepe, tüm Türkiye'ye örnek model oluşturacak çalışmaların birlik bünyesinde sürdürüleceğini söyledi. 
Marmara Belediyeler Birliği'nin Encümen Toplantısı, Bağcılar'daki Osmanlı Konağı'nda gerçekleştirildi. Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin başkanlığında yapılan toplantıya Birlik Başkanvekili ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile encümen heyetinde bulunan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak katıldı. Toplantıda ilk olarak Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Züver Çetinkaya tarafından hazırlanan slayt gösterisiyle birlik faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapılırken, daha sonra gündem maddeleri ve yeni çalışma dönemi hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. 

"BAŞKANLAR KAMPI AFYON'DA, GENEL KURUL BURSA'DA" 

2013'te yapılacak eğitim organizasyonları ile Marmara Belediyeler Birliği'nin geleneksel başkanlar kampı ile genel kurul tarihleri ve yerleri belirlendi. Buna göre, başkanlar kampının ocak ayının ortasında Afyonkarahisar'da, Marmara Belediyeler Birliği 2013 Yılı 1'nci Olağan Meclis Toplantısı'nın da Nisan ayının son haftasında Bursa'da yapılmasına karar verildi. 

"ÜYE SAYISI 209'A DÜŞÜYOR, BÜYÜKŞEHİR SAYISI 6'YA ÇIKIYOR" 

Encümen heyeti toplantısının devamında ise, kapanacak olan belediyelerin durumu ile 2014 seçimlerinden sonraki birliğe üye belediyelerin sayısı masaya yatırıldı. Buna göre; Marmara Belediyeler Birliği'ne üye belediye sayısının 233'ten 209'a düşeceği açıklanırken, Balıkesir ve Tekirdağ'ın da büyükşehir olmasıyla birlikte birliğe üye büyükşehir sayısının da 4'ten 6'ya yükseleceği belirtildi. 

BAŞKAN ALTEPE: "SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ" 

Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, toplantının sonunda yaptığı açıklamada, "Marmara Bölgesi'nde 23 milyon insan yaşıyor. Yine bölgemizdeki toplam yerel yönetim bütçesi, tüm Türkiye'nin 2/3'ünden fazlasını teşkil ediyor. Bu noktada Marmara Belediyeler Birliği olarak ne kadar büyük bir sorumluluk aldığımızın bilincindeyiz. Bölgemizdeki belediyelerin teknik konularda ihtiyaçlarını gidermeyi sürdürürken, personel eğitimi ile yurt dışı ve yurt içi programlarına aynı titizlikle devam edeceğiz. 233 üyesi olan Marmara Belediyeler Birliği, Türkiye'nin lokomotifi olmayı ve Marmara Bölgesi başta olmak üzere, tüm Türkiye'ye örnek model oluşturacak çalışmalar yapmayı sürdürecek" diye konuştu. 

"LOKMAN ÇAĞIRICI VE HASAN AKGÜN'DEN TEBRİK "

Başkan Altepe'nin ardından açıklama yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Medya ve Halkla İlişkiler Boyutuyla Kentsel Dönüşüm Sempozyumu ile Kadir Has Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Marmara Denizi Sempozyumu'nun oldukça başarılı çalışmalar olduğunu açıkladı. 
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de, birliğin son dönemlerde oldukça başarılı çalışmaların altına imza attığını söyleyerek Birlik yönetimini ve çalışanlarını tebrik etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.