Medikal Tekstil Ürünleri Nedir?

Medikal Tekstil Ürünleri Nedir?

Medikal Tekstil Ürünleri Nedir?

 

Tıbbi(medikal) tekstil, ilk yardım veya bir yaranın ya da  tıbbi bir durumun klinik tedavisi için kullanılan elyaf bazlı ürünler veya yapılar olarak tanımlanmaktadır. ‘MEDTECH’ adı verilen medikal ve hijyen uygulamaları için kullanılan son derece uzmanlaşmış ve biyo uyumlu bir teknik tekstildir.  Günümüzde artan nüfus, her bireyin yaşam süresini arttırma ihtiyacı, kazalar, doğal afetler, hastalıklar gibi faktörlerden dolayı tıbbi malzeme ihtiyacı artmaktadır.

Bu nedenle, dünya çapında bu konularda çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Raporlara göre tıbbi tekstil sektörü, teknik tekstil pazarında en hızlı büyüyen sektörlerden biri olmaktadır. Bu tıbbi tekstillere özel antimikrobiyal kaplamalar verilmekte ve bu tekstillerin önemli bir özelliği olarak ortaya çıkmaktadır. Tıbbi tekstil ürünlerinden beklenilen özellikler ise biyo-uyumluluk, esneklik ve dayanıklılıktır. Ayrıca bu ürünler alerjik, toksik veya kanserojen olmamalıdır. Yumuşaklık ve hafiflik, esneklik, emilim, filtreleme gibi tipik özellikleri bünyelerinde barındırmalıdırlar.

Medikal Tekstil Makineleri Ne İçin Kullanılır?

Her zaman ihtiyaç duyulan tıbbi ürünlere özellikle dünya gündemini sarsan korona virüsle beraber medikal tıbbi malzeme üretimine ve maske makinesine ihtiyaç artmış ve hijyene olan önem çoğalmıştır.

Tıbbi üretim ihtiyacını karşılayan, sağlık sektörüne yönelik üretimler yapan medikal tekstil makineleri, sahip oldukları yüksek hız ve verimlilik ile bu ihtiyaçlara en kısa sürede cevap vermektedir. Yüksek randımana ve hijyenik bir şekilde üretim yapabilme özelliğine sahiptirler.

Özellikle insan temasının olmaması, insanlardan geçebilecek mikrop ve hastalık ihtimalini ortadan kaldırmaktadır. Full otomatik çalışan bu makineler, insan gücüne duyulan ihtiyacı azaltmaktadır ve onlarca personelin yapacağı işi, bir makine dakikalar içinde yapabilmektedir. Yüksek verim, hijyenik koşullar ve az işçilik gibi özelliklerden dolayı bu makineler üreticilere büyük avantajlar sağlamaktadır.

 Bu makinelerle; ameliyat iplikleri, yara bandı, bandaj, sargı, enjeksiyon bandı, gazlı bezler ve pamuklar, cerrahi örtüler gibi materyaller üretilebilir. Aynı zamanda ağız ve diş ürünleri, cerrahi aletler, pamuklar gibi ürünler de üretilebilmektedir. İhtiyaca göre çeşitli üretimler yapan medikal makineler, özellikle hastanelerin ihtiyaçlarını büyük oranda karşılamaktadır. İnsanlık var olduğu sürece de bu ürünlere ve makinelere ihtiyaç devam edecektir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.