Meteoroloji'den güzel haber

Meteoroloji'den güzel haber

Hava sıcaklığının, hafta sonunda, tüm yurtta artacağı, mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, dün Balkanlar üzerinden gelen ve halen iç ve doğu bölgelerde etkili olan yağışlı havanın yarın etkisini kaybederek yurdu terk etmesinin beklendiği belirtildi.

Tahminlere göre, yarın Doğu Karadeniz’in doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Güney Ege kıyılarının yağışlı, diğer bölgeler ise parçalı ve az bulutlu olacak. Yağışların Doğu Anadolu'nun doğusunda kar, yağış alan diğer yerlerde hafif yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Pazar günü ise Güney Ege Kıyıları, Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinin yağmur ve yer yer sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği bekleniyor.Hava sıcaklığının hafta sonunda yurdumuzun kuzey ve iç bölgelerinde hissedilir derecede olmak üzere tüm yurtta artacağı ve mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Mevsim normalleri üzerindeki hava sıcaklığının önümüzdeki hafta boyunca da yurt genelinde etkisini sürdürmeye devam edeceği bekleniyor.

Rüzgarın hafta sonunda güney ve güneybatı yönlerden (lodos) yurdun iç kesimlerinde orta kuvvette, batı bölgelerimizde kuvvetli olarak (30-60 km/saat), Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege Kıyıları'nda yer yer fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.