Metrobüs yolunda faciaya ramak kala

Metrobüs yolunda faciaya ramak kala

E-5 karayolu Şirinevler mevkisinde, başka bir aracın çarpması sonucu devrilen servis minibüsü, hızla metrobüs durağına girdi. Minibüsü son anda fark eden metrobüs şoförü, yaptığı geri manevra sayesinde kazanın büyümesini engelledi.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, dün saat 22.00 sıralarında, Topkapı istikametinden Avcılar'a doğru yol alan 34 JM 2880 plakalı servis minibüsü, 34 HS 4626 plakalı aracın kendisine çarpmasıyla yan yattı. Şirinevler metrobüs durağına dalan minibüs, aydınlatma direğini yıkarak durabildi. O sırada Mecidiyeköy istikametine doğru giden metrobüs, aracı son anda fark ederek geri manevra yapmaya başladı. Bu sayede metrobüs, minibüse çarpmaktan son anda kurtuldu. 

Servis minibüsünün şoförü hafif yaralı olarak Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Olaya karıştığı iddia edilen 34 HS 4626 plakalı aracın sürücüsünün olay yerinden kaçtığı iddia edildi. 

Kazaya şahit olan Bekir Arıcı adlı vatandaş, "Yol üzerinde makas atarak ilerleyen beyaz renkli bir araç bunlara neden oldu. Ben metrobüs durağında bekliyorum. Özel hususi beyaz renkli bir araç makas atarak ilerliyordu. Sollama yaparak ilerlerken minibüse çarptı. Minibüs de dengeyi kaybedince yan yattı. Daha sonra metrobüs durağına girdi. Ben hemen araçtaki yaralılara müdahale etmek için yanlarına gittim. Hemen ambulansı aradım. Şoförün bilinci yerindeydi. Ambulans hemen geldi. Yaralıyı ambulansa bindirdiler. Metrobüs şoförü üzerine doğru gelen minibüsü görünce geri kaçtı. Geri geri gitmeye başladı. Eğer şoför öyle yapmasaydı metrobüs içerisindekiler yaralanabilirdi” dedi. 

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri metrobüs yoluna giren minibüsü çıkardı. Temizlik çalışmalarının ardından yol yeniden trafiğe açıldı. Bu arada kaza nedeniyle E-5 karayolu üzerindeki trafik kısa süre durdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.