Mevlana Esenler'de de anıldı

Mevlana Esenler'de de anıldı

Esenler Belediyesi, Türk İslam Mutasavvıfı şair ve düşünürü Hz. Mevlana'nın 739. Vuslat yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenledi. Törene katılan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Şeb-i Aruz da Hz. Mevlana'nın huzurunda olmak istediğini söyledi.

 Mevlana'nın günümüze ışık tutan ve hoşgörüyü temel alan felsefesini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenen etkinlikler Esenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

Programa Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yanı sıra AK Parti Esenler İlçe Başkanı Av. Umut Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hz. Mevlana'nın 739. Vuslat yıl dönümünü nedeniyle Konya' ya gönderilen öğrencilerin sinevizyon gösterisi ile başlayan program, 20 küçük semazenin sema gösterileri ve dualarla devam etti. 

Hz. Mevlana'nın 739.yıl dönümünün hayırlı olmasını dileyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, " Vuslat bizde özlemle çıkılan yolculuğa denir. Özlemle çıkmış olduğumuz yolculuk bir vuslat yolculuğudur. Ulaşmak istediğimiz yer çok önemlidir. Dünyada Hz. Mevlana'dan başka ölümünü bir düğün merasimi olarak gören her halde ikinci bir insan yoktur. Bunu düğün merasimini Hz. Allah'a ulaşmak olduğunu bilen Hz. Mevlana, kendi vefatını bir düğün olarak telafi etmiş ve böyle anılmasını istemiştir" dedi. 

Bu Şeb-i Aruz da Konya'da olmak istediğini belirten Başkan Tevfik Göksu, " Hz. Mevlana'nın huzurunda olmak isterdik. Belki dervişler gibi berk haktan aldıklarını tekrar halka dağıtmak diye simgeleştirdikleri o dervişin dönüşüyle beraber o halktan aldıklarımızı tekrar halka paylaşmak isterdik" şeklinde konuştu. 

Hz. Mevlana'nın sözlerini hatırlatan Başkanı Mehmet Tevfik Göksu sözlerine şöyle devam etti; 

"Dedikodu etme, başkasının ayıbını araştırma, çünkü sende ayıpsız değilsin. Ayıpsız insan yok. Başkasının ayıbını araştıracağına kendi ayıbını gör ve kendi ayıbını düzelt. Başkasının ayıbıyla değil kendi ayıbınla uğraş. Böyle bir dünya olsa hayat ne kadar güzel olur değil mi?" dedi. 

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun konuşmalarının ardından Tasavvuf müziğinin sevilen ismi sanatçısı Mustafa Demirci, Hz. Mevlana'nın bestelenmiş eserlerini seslendirdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.