Mide Balonu Fiyatları ve Tercih Edilme Nedenleri

Mide Balonu Fiyatları ve Tercih Edilme Nedenleri

Mide Balonu Fiyatları ve Tercih Edilme Nedenleri

 

Sağlıklı olmanın en büyük ölçütlerinden biri ideal kiloda olmak iken günümüzde çok sayıda insan kilo kontrolü sorunu yaşamakta ve mide balonu gibi cerrahi girişimlere alternatif yöntemlere yönelmektedir.

Obezite tedavisi için ameliyat riski taşıyan kişiler için ya da spor ve beslenme ile ideal kiloya ulaşamamış kişilerde bu yöntem uygulama rahatlığı ve yeme sınırlandırması ile kilo kaybının hızlı sonuçlanması ve mide balonu fiyatları açısından oldukça popülerdir. Elbette balon uygulaması sürecinde hekimin yönlendirdiği şekilde beslenme ve spor uygulamaları yapmak, balon çıkartıldıktan sonra da aynı disiplini devam ettirmek oldukça önemlidir.

Mide Balonu Nedir?

Mide balonu, yutulabilen ya da endoskopi ile mideye yerleştirilebilen tıbbi bir cihazdır. Balonun mideye yerleştirilmesi sonrasında içinin serum ile doldurularak hacim kazandırılması ile mide alanında küçülme sağlanır. Bu sayede kişilerde tokluk hissi daha çok olacağından, az yeme eğilimi gerçekleşir.

Süreç beslenme prosedürüne uygun şekilde ve spor destekli devam eder. Kişi sağlıklı, hızlı bir kilo kaybı yaşadığı süreç sonunda mide balonunun vücuttan çıkartılması ile yaşantısına devam eder. Balonun varlığı beslenme düzenini değiştirir ve kişi bunu sonrasında devam ettirdiği takdirde kalıcı bir zayıflama sağlayabilir.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Uygulama birçok zayıflama yöntemine ve cerrahi metotlara göre oldukça basit ve risksizdir. Balonun yutulabilir formu, yutulmak ve doğal yollarla sindirim sisteminden atılmak suretiyle uygulanır. İntragastrik form ise endoskopi yöntemi ile balonun mideye yerleştirilmesi ve çıkartılması prensibine dayanır.

Her iki uygulamanın çalışma prensibi aynı iken, balonun vücutta kalma süreleri birbirinden farklıdır. Vücut kitle indeksi %30 ve üzeri olan, mide fıtığı, mide ülseri ya da mide cerrahisi geçmişi olmayan, zararlı madde bağımlılığı tanısı bulunmayan, kanama problemleri olmayan 18-65 yaş arası genel sağlığı uygun her bireye uygulanabilen risk yüzdesi oldukça düşük bir uygulamadır.

Yutulabilir Mide Balonu Yaptıranlar

Obezite çözümü olarak cerrahi girişimden kaçınan, endoskopi uygulamasına da sıcak bakmayan kişilerin sıklıkla tercih ettikleri zayıflama yöntemi olan yutulabilir mide balonu kullanıcıları memnuniyetleri oldukça yüksek raporlanmaktadır. Balonun yutulabilme konforu ve vücuttan atılımının doğal yollarla olması ön plana çıkartan en belirgin özelliğidir.

Mide balonu yaptırmaya karar veren ancak endoskopiden çekinen hastalar için ideal bir yöntemdir. Uygulayıcılar sürecin başlangıç ve bitişinde ki konfordan ayrı olarak, yeme isteklerinin baskılanarak verdikleri kilolardan son derece memnun olmalarının yanında, süreç boyunca beslenme ve spor alışkanlığı kazandıklarını belirtmektedir.

Mide Balonu Kullanıcı Yorumları

Sağlık sektöründe kullanıcı yorumlarının hem meslek uygulayıcıları hem de hastalar açısından son derece önemli olduğu şüphesiz bir gerçek. Yorumların gerçekçi verilere ve kişilere dayanması, sistemin sürekliliği ve geliştirilmesi açısından oldukça önemli.

Mide balonu yaptıranların geri dönüşlerini, olumlu olarak raporlanmaktadır. Mide balonu fiyatları, uygulama kolaylığı, sürecin işleyişinde yeme isteğinin baskılanmasının sağlıklı ve hızla gözlenen kilo kaybının psikolojik ve fiziksel olumlu getirisinin ve sürecin bitiminden sonra dahi kalıcı hale gelen diyet ve spor kazanımları ile raporlanmaktadır.

 

Yutulabilir Mide Balonu Fiyatlar

Obezite tedavisinde kullanılan yöntemlere ilişkin bazı durumlarda devlet desteği alınabilirken bazı durumlarda özel harcamalar yapmak gerekir. Mide balonu uygulamasının yapılacağı merkezin ve hekimin fiyat tarifelerinden ayrı olarak, balonun çıkartılması sürecinin ayrı değerlendirilmesi söz konusudur.

Bunun yanında vücut kitle indeksi %40 ın üzerinde olan hastalarda özel ve devlet kurumlarında Sgk desteği sağlanır. Mide balonu fiyatları araştırmalarında en doğru ve güncel bilginin sağlık kurumdan alınması gerekir.

https://www.drfirat.com/mide-balonu/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.