'Milli günleri önemsizleştirmeye çalışıyorlar'

'Milli günleri önemsizleştirmeye çalışıyorlar'

Kamu Sen İstanbul İl Başkanı Bostan, 10 Kasım açıklamasında, "Milli günler ve bayramlar önemsizleştirilmeye, değersizleştirilmeye çalışılıyor, adeta Atatürk'ün adının silinmesi için yoğun bir faaliyet sürdürülüyor'

 Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, 10 Kasım Atatürk'ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla  "Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmeye yılmadan, bıkmadan devam edeceğiz" dedi. 

Bostan, Atatürk'ün ölümünün 74'üncü yılı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Atatürk'ün Türkiye'nin çağdaşlaşma ve modernleşmesinde başrol oynadığını belirten Bostan, "Atamız bu toprakların her karışını çok seviyordu, milletine her zaman yürekten ve derinden bağlıydı. Büyük Önder Atatürk, milletimize özgürlüğe giden yolu açmasının yanı sıra, ülkemizin çağdaşlaşma ve modernleşme sürecine de öncülük etti. Bugün hür olarak aldığımız her nefesi, attığımız her adımı, bayrağımızın göklerde şanlı dalgalanmasını Atamıza ve O'nun kahraman yol arkadaşlarına borçluyuz. Atamıza duyduğumuz hasret her geçen gün daha da artıyor. Ecdadımızın bin bir güçlükle, emekle, ağır bedeller ödeyerek kurduğu ülkemiz; ne yazık ki, bugün terörün kıskacı altında. Mehmetçiğimiz, kınalı kuzularımız kalleş saldırılarla şehit edilirken ve evlere, yüreklere ateş düşerken; Atamızın çok değer verdiği öğretmenlerimiz de kaçırılıyor, okullarımız terör örgütünün saldırılarına uğruyor. Bu ülkeyi beraberce kuran insanlarımızın arasına nifak tohumları ekilerek, ülkemiz bölünmeye doğru sürükleniyor" dedi. 

İNKILAPLARDAN NEDEN RAHATSIZLAR?
"Bugün Atatürk'e ve Cumhuriyete karşı birtakım hain kampanyaların yürütüldüğüne de tanıklık etmekteyiz" diyen Bostan sözlerini şöyle sürdürdü;
"Milli günler ve bayramlar önemsizleştirilmeye, değersizleştirilmeye çalışılıyor, adeta Atatürk'ün adının silinmesi için yoğun bir faaliyet sürdürülüyor, Öğrenci Andı'na yönelik çirkin kampanyalar yürütülüyor, toplumun değerleri tartışmaya açılıyor. Acı ama gerçektir ki, Atatürk'e dair ne varsa unutturulmaya çalışılan bir dönemi yaşıyoruz. Aymazlık o kadar cüretkar hale geldi ki, üniversitelerde Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersi kaldırılmak isteniyor. Oysa Türk İnkılabına yol açan nedenlerin, Birinci Dünya Savaşı'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun, çalışmalarının, Kurtuluş Savaşı'nın, milli mücadelenin, Cumhuriyet'in ilanının, çok partili hayata geçiş döneminin, Atatürk'ün ilke ve inkılaplarının öğrenilmesinden neden rahatsızlık duyulduğunu anlamak mümkün değildir." 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.