Miniklerden büyüklere çevre mesajı

Miniklerden büyüklere çevre mesajı

Bağcılar Sancaktepe İlkokul 2. sınıf öğrencileri, boylarından büyük bir etkinliğe imza attı.

 Toplumsal farkındalık oluşturmak isteyen öğrenciler atık pil ve ambalaj atıkların çevreye verdiği zararları anlatarak pil ve ambalaj atık toplama kampanyası başlattı. Yaklaşık 4 aydır devam eden kampanya kapsamında 120 kilogram atık pil toplamayı başaran minik izciler, bu pilleri Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAB) yetkililerine teslim etti. 

Bağcılar Belediyesi İzci Meclisi Başkanı Kemal Hürcan ve İzci Lideri Münüse Hasancık önderliğinde gerçekleştirilen kampanyada kapsamında atık pillerin yanı sıra 90 kilogram mavi kapak da toplanarak Omurilik Felçlileri Derneği yetkililerine teslim edildi.


Yetimlere de destek çıktılar


Atıkların dönüştürülmesi için çalışan minik izciler öte yandan yetimlere de sahip çıktı. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Bağcılar Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlemiş olduğu “Yetimlere Dünyanızda yer Açın” etkinliğine katılan izciler, sınıflarında bulundurdukları sadaka kutularında biriktirmiş oldukları 147 TL’yi, yetimlere ulaştırılmak üzere İHH yetkilisine teslim etti.


Çağırıcı: hepsini kutluyorum


Minik izcileri tebrik eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Yavrularımız, sosyal sorumluluk ve farkındalık adına gerçekten çok güzel çalışmalara imza attılar. İzci Meclisi Başkanımızı, izci liderlerimizi ve tüm izcilerimizi kutluyorum” dedi.


Daha güzel bir Bağcılar ve daha güzel bir dünya için çevre konusunda toplumsal hassasiyetin oluşması gerektiğini ifade eden Çağırıcı, “Minik izcilerimiz, yaptıkları kampanya ile hem çevre temizliğine katkıda bulunmuş, hem topladıkları atıkları geri dönüşüme göndererek yeniden ekonomiye kazandırmış, hem de arkadaşlarına ve büyüklere çok önemli mesajlar vermişlerdir” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.