Mühürlenen iş yerinde sanal kumar!

Mühürlenen iş yerinde sanal kumar!

Sancaktepe’de düzenlenen operasyonda, daha önce mühürlenen iş yerine girerek, burada sanal kumar oynayan veya oynatan 6 kişiye para cezası kesildi.

İŞ YERİ ÖNCEDEN MÜHÜRLENMİŞ

Edinilen bilgilere göre; yeni tip Korona virüs (Covid-19) önleme çalışmaları kapsamında denetimlerini sürdüren Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Meclis Mahallesinde bulunan ve daha önceden mühürlendiği öğrenilen bir iş yerinin açık olduğunu tespit etti.

KORONAVİRÜS SALGININDA YİNE KUMAR OYNATILMIŞ

Salgın tedbirleri sırasında kumar oynatıldığı gerekçesiyle daha önceden kapatılan iş yerinde aynı suçun işlenmeye devam ettiği bilgisine ulaşan polis, yapılan çalışmaların ardından söz konusu adrese baskın düzenlendi.

KAPISINDAKİ MÜHÜR KIRILMIŞ

Operasyonda, kapısına vurulan mührü kırarak kumar oynatmaya devam ettirdiği gerekçesiyle 1 kişi gözaltına alındı. Ayrıca içeride bulunan ve bilgisayar başında sanal kumar ve tombala oynadıkları iddia edilen 5 kişiye işlem yapıldı.

İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ

İş yeri sahibi de dahil olmak üzere toplam 6 şahsa “1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi” uyarınca 19 bin 80 lira, kumar oynayan 5 kişiye 6 bin 125 TL olmak üzere toplam 25 bin 205 lira idari para cezası kesildi.

İş yeri sahipleri Muzaffer A ve Hasan S. adlı kişilere ayrıca kapıya vurulan mührü kırmak ve kumar oynanması için yer ve imkân sağlamak suçlarından adli işlem yapıldı.

Ruhsatsız olan iş yeri, İlçe Zabıta Müdürlüğü ekiplerince ikinci kez mühürlenerek faaliyetlerine son verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.