Muratçeşme’de Engelllere yeni yuva

Muratçeşme’de Engelllere yeni yuva

Akgün: “Eğitim savaşımızı devam ettiriyoruz”Sosyal belediyecilikte engel tanımayan Büyükçekmece Belediyesi, engelli vatandaşlara yeni bir yuva kazandırmak üzere düğmeye bastı. Muratçeşme’de yapımı devam eden Arif Zeki Özver Engelliler Eğitim ve İş Mer

Vatandaşlardan yoğun katılım

Büyükçekmece Belediyesi’nin Tepecik ve Muratçeşme’de başlattığı imar devrimi ilk meyvelerini vermeye başladı. Büyükçekmece Belediye Başkanı’nın talimatıyla Muratçeşme’de planlaması yapılan Engelliler Eğitim Merkezi’nin temel atma töreni dün (02.09.2013) yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Törene, okulun yapımı için arsa bağışında bulunan Arif Zeki Özver ve okulun yapımı için ilçedeki tüm imkanları seferber eden Hüseyin Deniz’in yanı sıra Eski İstanbul Milletvekili Vahit Çalım, Büyükçekmece Belediye Başkan yardımcıları,meclis üyeleri,  muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda Büyükçekmeceli vatandaş katıldılar.

450 metrekare kapalı alan

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan temel atma töreninde engelli çocuklardan oluşan Gökkuşağı İzci Grubu bando ve davullarıyla mini bir gösteri yaptı. İzci Grubu Başkanı Bedriye Yılmaz’ın yazdığı şiiri okumasının ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 3 atölye, yemekhane, misafirhane, revir ve çok amaçlı salon olarak planlanan toplam 450 metrekare kapalı alana sahip olacak engelli okulunu inceledi. Akgün, inşaatın üzerine çıkarak çalışmaları detaylı bir şekilde denetledi. Okul inşaatında çatı yerine kadınlar için özel sosyal donatı alanının oluşturulacağını söyleyen Akgün, spor salonu ve eğitim merkezi yapılarak ücretsiz olarak faydalanılabilecek hizmetler üretmeye devam edeceklerini belirtti. Akgün, Türkiye’nin Ulu Önder Atatürk’ün göstermiş olduğu çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmakta geri kaldığını söyleyerek şöyle konuştu:

30’a yakın okul kazandırdık

“Çağdaş medeniyete ulaşmakta geri kalmamamızın tek sebebi eğitimde gerekli gelişmeyi gösteremeyişimizdir. Atatürk, ülkenin dört bir yanı ateş çemberindeyken eğitim şurasına katıldığında kendisine ‘Savaş esnasına eğitim şurası mı olur’ diyerek tepki gösterenlere ‘Bizim en büyük savaşımız eğitim savaşıdır’ diyerek cevap vermiştir. Biz bu savaşı halen devam ettiriyoruz. Büyükçekmece’ye 30’a yakın okul kazandırdık. Yapılan araştırmalarda Büyükçekmece’nin eğitim seviyesinin üst düzeylerde olmasının en büyük nedenlerinden birisi bu okulların çocuklarımızın geleceği için ilçemize kazandırılmış olmasıdır.

Arif Amca’nın ismi ölümsüzleşti

Kazandırdığımız okullardan en anlamlısı da engelli çocuklarımızı sosyal hayata kazandıracak olan Muratçeşme Arif Zeki Özver Engelliler Eğitim ve İş Merkezi’dir. Bu okul, Arif Zeki Amca’nın 3’üncü okuludur. Sağlık Meslek Lisesi tamamlandı. İlköğretim okulunun yapımı devam ediyor. Hiçbirisine isminin koyulmasını istemedi. Ancak Engelli Okulu’nda biz ısrar ederek Arif Zeki Amca’nın ismini ölümsüzleştirdik. Kendisine ve okulun yapılmaya başlanması için büyük çaba gösteren Hüseyin Deniz’e  Büyükçekmeceli vatandaşlar adına teşekkür ediyorum.

Eğitirsek bağ olur

Engelli vatandaşların sosyal yaşamda dışlanmasına hiçbir şekilde müsaade etmemek bizim insanlık görevimizdir. Belediye yönetiminde olduğumuz yaklaşık 30 yıl boyunca her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olduk. Bunu siyaseten yapmadık. Engelli vatandaşlarımıza inançlarımız doğrultusunda hizmet ettik. Bundan sonra da eğitim alanındaki yatırımlarımız tüm hızıyla devam edecek. Eğitirsek bağ olur, eğitmezsek dağ olur ve hiçbir işe yaramaz.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.