Müzik öğretmenleri bu kez velilere konser verdi

Müzik öğretmenleri bu kez velilere konser verdi

Yıllarca öğrencilerine müzik eğitimi verip, onların sanatçı kimliklerini gün yüzüne çıkaran müzik öğretmenleri, farklı bir projeye imza attı. Güngören Müzik Öğretmenleri topluluğu çatısı altında bir araya gelen öğretmenler bu kez öğrencilere değil veliler

Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve müzik öğretmenlerinin ortak girişimiyle örnek bir topluluk kuruldu. Okullarda müzik eğitimi veren öğretmenler, rutinlikten kurtulmak ve halka kaliteli müzik ziyafeti vermek için yaklaşık bir yıl önce bir araya geldi. Bugüne kadar toplam dört konsere imza atan öğretmenlerin yeni hedefi ise hem Türkiye çapında hem de yurtdışında konserler vermek.

Güngören Müzik Öğretmenleri  Topluluğu çatısı altında bir araya gelen Selami Sel, Yeşim Mine Çakır, Soner Engin, Cihangir Aro, Aylin Kasal, Özlem Şentürk, Fikret Alp Çelik, Hamdi Görgülü ve Hakan Akın, Güngören Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde dördüncü konserini  verdi. Topluluk, Türk halk ve sanat müziği, Türkçe pop ve ağıt tarzında eserler seslendirdi. Müzik öğretmenlerin en büyük amaçlarından birisi, insanların müzik öğretmenlerine sadece öğretmen kimliğiyle değil sanatçı kimliğiyle de bakabilmesini sağlamak.

Gecenin açılışını Güngören İmam Hatip Lisesi müzik öğretmeni Yeşim Mine Çakır, ‘Darıldın mı cicim bana’ eseriyle yaptı. Atatürk İlköğretim okulundan Selami Sel’in Ali Yavaşça’nın hicaz makamındaki şarkısı ‘Ümitsiz bir Aşka düştüm’, Ergenekon ilköğretim okulundan Soner Engin gitarıyla birlikte ‘Kaptan’ isimli eseri, İMKB lisesinden Hakan Akın ise piyano eşliğinde ‘Sevdim bir genç kadını’ salonu coşturmaya yetti. Şiir Mektebi okulundan Aylin Kasal ise Neveser Kökdeş’in Çanakkale’de şehit düşen eşine yazdığı ağıt olan ‘Kuş olup uçsam’ eserini salondakiler gözyaşlarıyla dinledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.