Nakliyatçılar iş bıraktı

Nakliyatçılar iş bıraktı

DİSK'e bağlı Nakliyat-İş İstanbul Şubesi, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) tarafından ilan edilen "Avrupa Eylem ve Dayanışma Günü" dolayısıyla bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Sendikanın Topkapı Nakliyeciler Sitesi'ndeki İstanbul Şubesi önünde toplanan üyeler, "İstihdam ve Dayanışma İçin Kemer Sıkma Politikalarına Hayır" yazılı pankart açarak, çeşitli sloganlar attı. 

Grup adına açıklama yapan Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, bugün Avrupa'da genel grev, iş bırakma, iş yavaşlatma, yürüyüş ve miting gibi eylemlerin yapılacağını söyledi. Sermaye kuruluşlarının küresel ekonomik krizin bedelini emekçilere ödetmek için harekete geçtiğini savunan Küçükosmanoğlu, Avrupa'daki kemer sıkma politikalarının milyonlarca kişiyi yoksulluğa sürüklediğini öne sürdü. 

GÜÇLÜ EYLEMLERİN ZAMANI GELDİ

Küçükosmanoğlu, bu durum karşısında "simgesel eylemlerin yetersiz kaldığını" ifade ederek, şöyle devam etti: 
"Hayatın akışını etkileyen yaygın ve güçlü eylemlerin zamanı gelmiştir. Bugün eylemler ilk kez Avrupa kıtasının tamamında eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor. Biz de Türkiye işçi sınıfı olarak Avrupalı işçi kardeşlerimizin yanındayız. Avrupa'nın direnen işçilerini selamlıyoruz. Bugün DİSK Avrupalı İşçilerle dayanışma göstermek için İstanbul'da nakliyat ambarlarında bin üyesiyle iş bırakıyor, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin 
önünde kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştiriyor ve İzmir'de binlerce üyesi eylem yapıyor." 

Avrupa'da özellikle Müslüman göçmenlere yönelik ayrımcılığın arttığını öne süren Küçükosmanoğlu, Avrupalı işçilerin dini, dili, rengi ve etnik kökeni ne olursa olsun "herkesin insanca çalışma ve yaşama hakkına sahip çıktığını" ifade etti. 

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.