No Touch Lazer İle Göz Kusurları Tedavisi

No Touch Lazer İle Göz Kusurları Tedavisi

No Touch Lazer İle Göz Kusurları Tedavisi

 

Gözlük ve lens kullanımından rahatsız olan kişilerin merak ettiği konulardan biri no touch lazer fiyatları olarak bilinir. Halk arasında lazer ile göz çizdirme işlemi olarak da bilinir.

 

No Touch Lazer Nedir?

Halk arasında lazer ile göz çizdirme işlemi olarak bilinen bu yöntemle birlikte lens ve gözlük kullanımına son verilebilir. Gözlük kullanımı kişiye rahatsızlık verebilir. Bununla birlikte lens kullanımına geçilir. Lens kullanımı ise belli bir süre sonra çıkarma takma gibi sorunlara sebep olabiliyor. Bu yüzden no touch lazer sayesinde oldukça faydalı ve tedavi edici yöntem olduğu bilinir.

İşlem süresi kısa oldukça kısadır ve kişiyi rahatsız etmeyecek şekilde gerçekleştirilmiş olur. İşlemin yapılacağı doktor ile görüşme sağlayarak hem uygulama hem de no touch fiyatları hakkında detaylı bilgiye sahip olmak gerekir.

 

No Touch Tekniği Nasıl Uygulanır?

İşlem oldukça basit ve kısa süre içinde gerçekleştirilir. No touch lazer tekniği uygulanacağı zaman işlem öncesinde hastanın gözüne damla damlatılır. Damlanın gözü uyuşturması ve işlem sırasında ağrının ortaya çıkmasını engellemek için yaklaşık olarak yarım saat beklenmesi gerekir.

Daha sonra cihaz ışınına yaklaşık olarak otuz saniye bakılması gerekir. Göz çizdirme işlemi gerçekleştirilir ve işlem tamamlanmış olur. Daha detaylı bilgiye sahip olmak ve No touch fiyatları hakkında bilgi almak için uzman hekimlere danışılmalıdır.

 

No Touch Lazer Yöntemi Hangi Hastalara Uygulanabilir?

No touch uygulaması için birden fazla hastalığın giderilmesi sağlanır. Bu hastalıklar arasında miyop, astigmatizma ve hipermetrop rahatsızlığının tedavisinde yardımcı olur. Bu sayede gözlük ve lens gibi ekipmanların kullanılmasına gerek kalmaz.

 

Akıllı Lensin Yararları Ve Avantajları Nelerdir?

Lens kullanımı birçok göz rahatsızlığın tedavisinde kullanılır. Lens kullanımı sayesinde gözlük kullanımına ihtiyaç duyulmaz. Özellikle gözlük kullanmak istemeyen kişiler için oldukça faydalı ve güvenilir bir tedavi yöntemi arasında yerini alır. Aynı zamanda akıllı lens fiyatları hastalık türüne göre değişkenlik gösterebilir. Kaliteli lens kullanımının kalite olması durumunda uzun ömürlü kullanılabilir ve sürekli olarak değiştirilmesi gerekmez.

 

Göz İçi Akıllı Lens Kimlere Uygulanır?

Akıllı lenslerin kullanımı birçok hastalığın tedavisinde kullanılır. Hastaya teşhis konulduktan sonra kullanılacak olan lensler belirlenir. Lens tedavisi genelde miyop, astigmatizma ve hipermetrop hastalığında tercih edilebilir. Hastalık türüne göre akıllı lens fiyatları değişkenlik gösterebilir.

 

Akıllı Lens Fiyatları

Piyasada çeşitli lens markaları ve hastalığa uygun olacak şekilde lensler mevcuttur. Lens kullanımı, rahatsızlık türüne göre belirlenir. Bu yüzden akıllı lens fiyatları hakkında kesin olarak bilgi verme durumu yoktur. Bunun için işlem gerçekleştirilir ve teşhis konulur. Daha sonra hastalık türüne göre akıllı lens alınır.

 

Katarakt Ameliyatı Belirtileri Nelerdir?

Katarakt rahatsızlığı belirti vermeden ortaya çıkmaz. Göz üzerinde görünmeye başlayan ve gözün renkli kısmının et parçası ile kapanmasına sebep verir. Bulanık görme, Gözlük ihtiyacında azalma, Gözlük numarasında sürekli görünmeye başlayan değişkenlikler, uzağı ve yakını görememe sorunlarıyla karşı karşıya kalınabilir.

 

Katarakt Ameliyatı Yöntemleri Nelerdir?

Geçmiş dönemlerde zorlu ve riskli olarak bilinen durumlardan biri katarakt ameliyatıydı. Bu yüzden kataraktın iyi gelişmiş olması gerekir ve büyümüş olması gerekirdi. Günümüz şartlarında buna pek ihtiyaç duyulmadan işlem gerçekleştirilmiş olur.

Kullanılan FAKO yöntemi ile birlikte kısa süre içinde ameliyatın tamamlanmasına yardımcı olur. FAKO yöntemi ile giderilen bu durumda katarakt ameliyatı fiyatları merak konusu olabilir. Bunun için işlemin yapılacağı uzman hekimle görüşme sağlayarak bilgi alınabilir.

 

Katarakt Ameliyatı Öncesi Sonrası Bilinmesi Gerekenler

İşlem gerçekleştirilmeden önce hastaya ön bilgilendirme yapılır. Bilgilendirme sayesinde hastanın işlem hakkında daha fazla bilgiye sahip olmasına yardımcı olur. Ameliyattan önce hastanın 6 saat boyunca bir şeyler yiyip içmemesi gerekir.

Yüzünde ve göz çevresinde makyaj olmamasına dikkat edilir. Bu durum işlemin yapılmasına engel olur. Kan sulandırıcı ilaçlar ve düzenli kullanılmakta olan ilaçlar varsa bu durumu doktora bildirmek gerekir. İşlem öncesinde katarakt ameliyatı fiyatları hakkında bilgi alıp kesinleştirilmelidir.

İşlemden sonra mutlaka refakatçının olmasına dikkat edilir. Çünkü ameliyattan sonra araç kullanma gibi bir durum söz konusu olamaz. İşlem öncesinde ve işlem sırasında kullanılan damladan kaynaklı olarak gözlerde şişlik vb. durumlar görülebilir. Doktorun vermiş olduğu talimatlara uyulması büyük önem taşır.

 

Katarakt Ameliyatı Fiyatları 2021

Katarakt rahatsızlığı günümüz şartlarında ülkemizde ve dünyada sıklıkla görünmeye başlayan bir göz problemi haline gelmiştir. Katarakt eski dönemlerde riskli bir ameliyat olduğu için tedavisi gerçekleşmesi zaman alır. Fakat günümüz şartlarında FAKO yöntemi ile birlikte yapılması durumunda her evrede yapılması mümkün hale gelmiştir. Yapılan işlem hakkında kesin bilgi vermek mümkün değildir. Katarakt ameliyatı fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için işlemin yapılacağı uzman hekimle görüşme yapılması gerekir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.