Nusret Sümmanioğlu'na Görkemli Anma

Nusret Sümmanioğlu'na Görkemli Anma

Halk Edebiyatı’nın değerli ismi Aşık Nusret Sümmanioğlu, Sultanbeyli Kültür Merkezinde dördüncüsü düzenlenen geleneksel aşıklar şöleniyle anıldı. Programın yapılacağı kültür merkezi saatler öncesinden doldu.

Unutulmaz programlara imza atan Sultanbeyli Belediyesinin bu seferki programı türkülerin unutulmaz sesi Aşık Nusret Sümmanioğlu Anma Programı ve Aşıklar Şöleni'ydi. Sümmanioğlu'nu sevenler Sultanbeyli Kültür Merkezine saatler öncesinden akın etti. Halk ozanı Baki Çetin'in sunuculuğunu yaptığı program renkli anlara sahne oldu. Aşıkların atışmaları dinleyicilere zevkli anlar yaşattı.

Davetlileri selamlama konuşması yapan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, ilçe olarak güzel ve faydalı organizasyonlara imza atmak için gayret gösterdiklerinin altını çizdi. Keskin, "Ömrünün son yıllarını Sultanbeyli'de geçiren değerli ozanımız Nusret Sümmanioğlu, bu kısa zaman diliminde verdiği eserlerle halkın gönlüne girmeyi başardı. Eserleri ve sanatıyla sözlü halk edebiyatında adından söz ettiren Sümmanioğlu'nu saygıyla anıyoruz" dedi. Keskin konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü. "Düzenlediğimiz etkinlikler ve anma programları ile değerlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Uluslararası etkinliklerle ilçemizin adını ülkemize ve dünyaya duyuruyoruz. Önümüzdeki aylarda ikincisi düzenlenecek olan İstanbulensis Şiir Festivali ülkemiz ve ilçemiz için çok önemli bir organizasyon. Sultanbeylimizin uluslararası organizasyonlara sahip olması şüphesiz kültür adına atılmış adımların en önemlilerinden bir tanesidir" dedi.

Başkandan önemli mesajlar

Keskin Sultanbeylililere önemli mesajlar verdi. İlçede yapılan çalışmalara kısaca değinen Başkan Keskin, "Hayal olan gölet projemiz hayata geçti. Devlet Hastanemizin inşası devam ediyor. Kamu binalarımız yenilendi. Bunları yaparken bizlerden desteğini esirgemeyen hükümetimize, kabinenin değerli üyelerine ve vekillerimize teşekkür ediyoruz" dedi. Mülkiyet meselesi hakkında da davetlilere kısaca bilgi veren Keskin, son yapılan yasa teklifini hatırlattı, "Çalışmalarımız sürüyor" dedi.

İstanbul AK Parti Milletvekili Mustafa Ataş konuşmasına "Dördüncüsü düzenlenen Aşıklar Şöleni'ne hoşgeldiniz" diyerek başladı. İlçe halkına "Ne mutlu ki bölgeye aşık bir belediye başkanınız var. Ne mutlu ki yine ülkesine aşık bir başbakanımız var. Ülkemiz için ve Sultanbeyli için huzurlu günler göreceğiz." dedi.
Anma programı aşıkların atışmaları ve verilen hediyelerle son buldu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.