Ödüllü 12 filme ücretsiz erişim

Ödüllü 12 filme ücretsiz erişim

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 10-21 Nisan 2020 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 39. İstanbul Film Festivali'nin, salgın nedeniyle yıl içinde ileri bir tarihe ertelenmesine karar verilmişti.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 10-21 Nisan 2020 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 39. İstanbul Film Festivali'nin, salgın nedeniyle yıl içinde ileri bir tarihe ertelenmesine karar verilmişti.

Festivalin Mayınlı Bölge Tema sponsoru da olan MUBI, yeni tarih belirlenene kadar izleyicisinden uzak kalmak istemeyen İstanbul Film Festivali işbirliğiyle, festivalin ödüllü filmlerinden oluşan bir seçkiyi aynı tarihlerde sinemaseverlerle buluşturuyor. 12 filmlik bu özel seçki; festivalin ulusal ve uluslararası yarışmalarında Altın Lale, Jüri Özel Ödülü ve FIPRESCI Ödülü kazanmış filmlerden oluşuyor.

HALDUN TANER BELGESELİ

İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı İKSV, yapımcılığını İstanbul Tiyatro Festivali'nin üstlendiği 2015 tarihli Haldun Taner belgeseli 'Ve Perde!'yi dijital platformlar üzerinden ücretsiz olarak erişime açıyor.

Türkiye tiyatrosunun duayen ismi Haldun Taner'in yaşamını anlatan belgesel, İKSV'nin YouTube kanalı üzerinden izlenebilecek. Selçuk Metin'in yönettiği, senaryosunu Gülşah Özdemir Koryürek'in yazdığı belgeselin müzikleri ise Borusan Quartet'e ait.

odullu-12-filme-ucretsiz-erisim2.jpg

SOSYAL MEDYADA CANLI TİYATRO

CEMAL Hünal ile Onur Şenay üç sezon kapalı gişe oynadıkları 'Patron' adlı tiyatro oyununu cuma, cumartesi ve pazar gecesi üç bölüm halinde Kats Sahne'nin Instagram hesabında canlı olarak oynayacak. Koronavirüs salgını nedeniyle yapılan 'Evde Kal' çağrısına destek veren iki sanatçı, oyunu 'Patron Covid 19 Güncel' adıyla kendi evlerinden canlı olarak sahneleyecekler.

SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAMA DİKKAT ÇEKEN FİLMLER

HER yıl İstanbul'da gerçekleşen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali seçkisinden belgeseller, Surdurulebiliryasam. tv'de ücretsiz olarak yayınlanıyor. Filmler sosyal girişimcilik, döngüsel ekonomi, sıfır atık, permakültür, yerellik, yenilenebilir enerji, kırsal kalkınma, adil ticaret, kooperatifler gibi sürdürülebilir bir yaşam için ihtiyacımız olan tüm yaklaşımlara örnekler içeriyor.

ÜNLÜ TENOR KATEDRALDE KONSER VERECEK

DÜNYACA ünlü İtalyan tenor Andrea Bocelli, 12 Nisan'da koronavirüs salgınından en çok etkilenen yerlerin başında gelen Milano'da konser verecek. 600 yıllık Duomo Katedrali'nde gerçekleşecek konser, sevgi, şifa ve umut temasını ön plana çıkaracak. Performans, Bocelli'nin resmi Youtube kanalından canlı yayınlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.